Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. februára 2019, 18:58
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Huawei predstavil vlastný skladací smartfón. Stáť bude 2 299 € a konkurenčného Samsungu sa nebojí

TECH HUAWEI SAMSUNG
Uložiť Uložené

Huawei Mate X vzbudil veľký záujem.

Určite si spomínaš na veľkolepé predstavenie revolučného smartfónu Samsung Galaxy Fold spred niekoľkých dní. Samsung si na uvedenie svojho skladacieho telefónu vybral vlastnú konferenciu, avšak už dnes je na svete prvý konkurent.

Čínsky gigant Huawei na konferencii MWC 2019 predstavil model Mate X, ktorý bude zákazníkov lákať na zaujímavé technológie, takže súťaživosť v kategórii skladacích telefónov sa v priebehu týždňa hneď zdvojnásobila.

Smartfón ukrýva 8-palcový OLED displej, procesor Kirin 980 a batériu s kapacitou 4 500mAh, vďaka čomu by ti malo zariadenie vydržať toľko hodín, koľko budeš potrebovať. Číňania sa však chvália prednosťou, ktorá podľa nich majú oproti Samsungu, pretože po zložení dosahuje hrúbka mobilu iba 11 milimetrov, takže mobil je o trošku tenší ako Galaxy Fold.

Uprostred mobilu tlčie srdce v podobe čipu s názvom Balong 5000 5G, vďaka čomu bude smartfón spĺňať tie najmodernejšie štandardy v mobilných technológiách. Zatiaľ nie je jasné, aké kvalitné fotky vie Mate X zachytávať v dlhšom časovom horizonte, ale ako uvádza The Verge, Huawei sľubuje kvalitu porovnateľnú s modelom Mate 20 Pro.

Odporúčané
Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko 18. januára 2024, 14:30

Väčšinu ľudí zrejme bude zaujímať najmä cena. Huawei sa rozhodol inšpirovať Samsungom a za svoj skladací smartfón si bude pýtať rovno 2 299 €. Za tieto peniaze získaš mobil s 8GB RAM a 512GB pamäťou. Spoločnosť zároveň vyhlásila, že telefón príde na trh v polovici roku 2019, a tak nemala väčšina novinárov zatiaľ ani šancu pohrať sa s ním, aby zistili, ako funguje.


Domov
Zdieľať
Diskusia