Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. februára 2019, 13:56
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Policajti chytili vraha po 25 rokoch vďaka DNA na vreckovke, ktorú odhodil do koša po dojedení hot-dogu

ZAUJÍMAVOSTI MASOVÍ VRAHOVIA
Uložiť Uložené

Nemal ani tušenia, že ho vyšetrovatelia sledujú.

Muž menom Jerry Westrom mal v roku 1993 zavraždiť Jeanne Ann Childs priamo v jej apartmáne. Vtedy 35-ročná žena sa sprchovala, keď páchateľ vnikol do domu, usmrtil ju a potom ušiel bez toho, aby vodu zastavil.

Pomaly pretiekla až cez vchodové dvere, čo si všimol nájomník v rovnakej budove, zavolal políciu a muži zákona už zistili, že sa v byte stala vražda.

Vyšetrovatelia vtedy na mieste zaistili odtlačky prstov, dlaní aj chodidiel, a tak mali niekoľko dôkazov, pomocou ktorých sa mohli k páchateľovi dopracovať. Nepodarilo sa im to však celé roky až do minulého pondelka.


Na mieste činu zaistili v roku 1993 aj vzorku spermií, ktorú policajti minulý rok prehnali cez databázu jednej z veľkých genealogických stránok ponúkajúcich odobratie DNA a následné vytvorenie rodokmeňa.

Veľké množstvo Američanov chce zistiť svoj presný pôvod, a tak týmto firmám poskytujú biologické vzorky. V databáze natrafili vďaka vzorke spermií práve na meno Jerry Westrom.

Odporúčané
Vyvraždil svoju 5-člennú rodinu, FBI unikal 18 rokov a s druhou manželkou začal nový život Vyvraždil svoju 5-člennú rodinu, FBI unikal 18 rokov a s druhou manželkou začal nový život 21. apríla 2023, 16:30

Okamžite sa stal podozrivým a policajti ho začali sledovať. Osudným sa mu stal obyčajný hot-dog na hokejovom zápase. Dnes už 52-ročný muž si vychutnával športový zážitok, jedol hot-dog a policajti ho sledovali, keď šiel balenie vyhodiť. Zo smetného koša vytiahli vreckovku, odobrali z nej vzorku DNA a porovnali ju s DNA získanou na mieste vraždy. Zhodovali sa.

Westrom však vyšiel z väzby vďaka kaucii vo výške 500-tisíc dolárov. Vyšetrovateľom povedal, že v roku 1993 nemal v Minneapolise, kde sa vražda odohrala, žiadny sexuálny styk s akoukoľvek ženou a odmietol, že by sa na mieste činu vôbec mohol nachádzať.

Zavraždená žena bola podľa právnika obvineného prostitútkou. Vraj pritom pasuje vzorka DNA, ale krv už nie, a tak uvidíme, ako sa celý prípad vyvinie.

Domov
Zdieľať
Diskusia