Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. februára 2019, 11:57
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Na Oscaroch vystúpi kapela Queen. Bohemian Rhapsody zabojuje v piatich kategóriách

Na Oscaroch vystúpi kapela Queen. Bohemian Rhapsody zabojuje v piatich kategóriách
Zdroj: 20th Century Fox
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Priláka Akadémia týmto spôsobom väčšie množstvo divákov?

91. ročník odovzdávania Oscarov sa zatiaľ vyznačuje poriadnou kontroverziou. Všetko to začalo v období odstúpenia moderátora Kevina Harta, ktorý čelil kritike za svoje niekdajšie homofóbne vyjadrenia.

Ešte väčší rozruch nastal v momente, kedy Akadémia oznámila, že 4 kategórie (kamera, strih, hraný kraťas a makeup) budú v priebehu večera odovzdané počas reklamných prestávok. Proti tomuto rozhodnutiu sa vzoprelo množstvo uznávaných tvorcov, na čele s režisérom Guillermom del Torom. Chybné konanie ale nakoniec Akadémia vzala späť.

Niet teda divu, že sa po vlne kritiky usporiadatelia Oscarov snažia potenciálnym divákom aktuálne zapáčiť napríklad aj tým, že na vystúpenie počas odovzdávania cien dohodli svetoznámu kapelu Queen. Akadémia túto novinku oznámila prostredníctvom svojho účtu na Twitteri.

So skupinou Queen sa Oscary 2019 spájajú najmä z dôvodu, že snímka Bohemian Rhapsody natočená podľa príbehu Freddieho Mercuryho a jeho slávnej kapely je nominovaná v piatich kategóriách. Konkrétne ide o sekcie najlepší film, najlepší herec, najlepší strih zvuku, najlepší mix zvuku a najlepší strih.

Queen samozrejme počas Oscarov vystúpia v zmenenej zostave. Kapelu v súčasnej dobe tvoria iba dvaja členovia, a to Brian May a Roger Taylor. Ako si už mohol zistiť z vyššie priloženého videa, úlohy speváka sa počas galavečera ujme Adam Lambert. Akých skladieb sa vlastne dočkáme však Akadémia neprezradila.

Domov
Zdieľať
Diskusia