Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. februára 2019, 16:53
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Famózna Petra Vlhová má striebornú medailu! Na majstrovstvách sveta zabodovala v alpskej kombinácii

ŠPORT PETRA VLHOVÁ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovenská lyžiarka načasovala formu na majstrovstvách sveta výborne.

Vo Švédsku sa momentálne odohrávajú majstrovstvá sveta v alpskom lyžovaní, na ktorých samozrejme nemôže chýbať ani naša lyžiarka Petra Vlhová. Oblečená v parádnej kombinéze so slovenskými vzormi sa postavila na štart 1. kola alpskej kombinácie začínajúcej zjazdom.

Petra zaknihovala výborné 8. miesto, pričom na vedúcu Ramonu Siebenhoferovú strácala len 0,72 sekundy. Pred začiatkom druhého kola sa navyše niekoľko pretekárok na čele s Lindsey Vonnovou zrieklo svojej účasti, a tak sa Petra mohla pripraviť na slalom ako druhú disciplínu v rámci alpskej kombinácie.

Peťa po svojej jazde v druhom kole skončila na priebežnom 1. mieste, pričom v jednej chvíli vytiahla svoj náskok až na 1,5 sekundy. Napokon trochu spadol, ale Slovenka sa aj tak vyšvihla na prvú priečku s časom 2:02,16. Nanešťastie, o 0,03 sekundy ju v závere predbehla Holdenerová, ktorá sa stala dvojnásobnou majsterkou sveta.

Petra Vlhová získala zlatú medailu na majstrovstvách sveta vďaka famóznemu víťazstvu v alpskej kombinácii
Petra Vlhová získala zlatú medailu na majstrovstvách sveta vďaka famóznemu víťazstvu v alpskej kombinácii Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia