Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. februára 2019, 22:10
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

World War Z od Davida Finchera neuvidíme. Kvôli čomu štúdio zrušilo pokračovanie?

World War Z od Davida Finchera neuvidíme. Kvôli čomu štúdio zrušilo pokračovanie?
Zdroj: Paramount Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

World War Z 2 sa malo natáčať už o niekoľko málo mesiacov, štúdio Paramount Pictures nás však nemilo prekvapilo.

Keď už všetko nasvedčovalo tomu, že sa pokračovanie akčného hororu World War Z pod taktovkou režiséra Davida Finchera konečne začne nakrúcať (malo sa tak udiať už v júni tohto roku), prichádza ďalšia nečakaná prekážka. Ako totiž uvádza portál The Playlist, štúdio Paramount Pictures dalo snímke World War Z 2 stopku.

Ťažko povedať, čo je skutočným dôvodom tejto nešťastnej novinky, no pokojne v tom môže mať prsty hneď niekoľko rôznych faktorov. Či už nedostatočná dynamika celého projektu, ktorého prípravy sa skutočne vliekli, vysoký požadovaný rozpočet (ten bol však údajne nižší než rozpočet prvého filmu) alebo nedávne oznámenie ďalších dvoch častí Mission Impossible.

World War Z
World War Z Zdroj: Paramount Pictures

Paramount bude chcieť do nadchádzajúcich dobrodružstiev Ethana Hunta určite vložiť nemalé prostriedky, takže aj toto mohlo zavážiť. Štúdio navyše nikdy neoznámilo dátum premiéry World War Z 2. Časom sa to možno zmení, momentálne je však projekt na neurčito odložený v zásuvke, čo nás úprimne veľmi mrzí. Fincher mal totiž natočiť prvý celovečerák od Gone Girl z roku 2014, no a keď tento režisér chystá film, diváci sú jednoducho v pozore. Bez ohľadu na to, o čo vlastne ide.

Scenár pripravoval Dennis Kelly (Black Sea) a Brad Pitt sa mal vrátiť do hlavnej úlohy Gerryho Lanea, experta OSN na riešenie krízových situácií. Rozpočet prvého filmu z roku 2013 sa síce vyšplhal až na 190 miliónov dolárov (bez sumy za rozsiahle pretáčky tretieho aktu), v kinách sa mu ale podarilo zarobiť viac než 540 miliónov, pričom si neviedol najhoršie ani po kvalitatívnej stránke.

Anketa:
Mrzí ťa, že dalo štúdio filmu stopku?
Áno, na pokračovanie som sa tešil/a
Nie, jednotka sa mi nepáčila
Áno, na pokračovanie som sa tešil/a
97 %
935 Hlasov
Nie, jednotka sa mi nepáčila
3 %
26 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia