Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. januára 2019, 19:25
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Slovensko každý rok hostí jeden z najlepších festivalov v Európe. Kto vystúpi na Pohode 2019?

HUDBA
Uložiť Uložené

Tohtoročná Pohoda opäť chystá veľa hudobných prekvapení. Poďme sa pozrieť na to, ako zatiaľ vyzerá line-up obľúbeného letného sviatku pod holým nebom.

Aj keď sa to môže zdať ako neuveriteľné, festival Pohoda v roku 2019 oslávi už 23. narodeniny. Za viac ako dve dekády fungovania stihli organizátori pokoriť veľa rekordov, no v prvom rade môžeme s pokojným svedomím prehlásiť, že do značnej miery prispeli k rozvoju kultúry na Slovensku. Zároveň sú priekopníkmi v multižánrovosti a pravidelne sa im darí pozývať atraktívne mená. 

Výnimkou nebude ani tento rok, pričom Pohoda bude tradične hostiť trenčianske letisko, tentokrát v 11. – 13. júla. Už tradične sa okrem hudby môžeš tešiť na atraktívny sprievodný program, ktorý sa dá jedným slovom charakterizovať ako umelecký. 

Priestor dostane vizuálne umenie, literatúra aj tanec, divadlo aj film a opäť bude platiť, že festival vytvára jedinečný priestor na stretnutie rôznych kultúr a pohľadov na svet. Zároveň je oslavou slobody a tolerancie.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa PohodaFestival (@pohodafestival),

Teraz už ale k samotnému line-upu. Tešiť sa môžeš napríklad na zakladateľa a speváka legendárnych Oasis – Liama Gallaghera. Spolu vydali osem n°1 albumov, pričom najúspešnejšie boli najmä prvé tri. Dokonca ich prirovnávali k legendám ako The Beatles a majú na konte niekoľko svetových rekordov. Ide o legendu, ktorej úspechy však siahajú až do súčasnosti. 

Rap budú na Pohode 2019 reprezentovať legendárni The Roots. Ich vystúpenia sú právom považované za úplne najlepšie na svete a keďže ich v posledných rokoch predvádzajú len zriedka, pôjde o veľkú vzácnosť, ktorej však môžeš byť svedkom. Pravidelne hrávajú len na vlastnom festivale v rodnej Philadelphii. Kapela vznikla v 80. rokoch minulého storočia, ovládla všetky rebríčky aj recenzie a získala niekoľko Grammy. 

Príjemným prekvapením je aj účasť Lykke Li, ktorá je pravidelnou vystupujúcou na festivaloch ako Coachella a Lollapalooza. Zastupuje pop v jeho najrôznejších podobách, ktorý zarezonuje aj v ušiach náročnejšieho poslucháča a spolupracovala s U2, A$AP Rocky, Robin Schulz či na albume režiséra Davida Lyncha.

A to nie je ani zďaleka všetko. Svojou prítomnosťou poctia Slovensko aj Sofi Tukke, The 1975, Charlotte Gainsbourg, Calypso Rose, Sudan Archives a mnohí ďalší. Kompletný zoznam zatiaľ zverejnených interpretov a skupín nájdeš na oficiálnej stránke festivalu

Zároveň máš ešte stále možnosť zakúpiť si lístok, čo odporúčame urobiť čo najskôr, keďže všetky minulé ročníky boli vypredané. Už teraz sa tešíme na ďalších vystupujúcich a ďalšie novinky. 

Domov
Zdieľať
Diskusia