Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. januára 2019 o 12:31
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Pokračovanie thrilleru Eastern Promises má hotový scenár a natáčanie možno začne tento rok. Vráti sa Viggo Mortensen?

Pokračovanie thrilleru Eastern Promises má hotový scenár a natáčanie možno začne tento rok. Vráti sa Viggo Mortensen?
Zdroj: Focus Features
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Scenárista Steven Knight prezradil, že príbeh musel prejsť nedávno niekoľkými menšími úpravami, no v tejto chvíli je vraj už všetko pripravené.

Kriminálny thriller Eastern Promises (Prísľuby z Východu) z roku 2007 patrí bezpochyby k tým najlepším filmom režiséra Davida Cronenberga, a to nielen vďaka úžasnému výkonu Vigga Mortensena, ale aj kvôli svojej surovosti aj skvele podanému mafiánskemu príbehu skupiny Rusov v Londýne. Ako už ale možno vieš, o pokračovaní sa v posledných rokoch začína hovoriť čoraz hlasnejšie.

Teraz sa však opäť dostal k slovu scenárista Steven Knight (Eastern Promises, Peaky Blinders, Taboo), ktorý nám ohľadom pokračovania ponúkol zopár menších noviniek. V jednom z nedávnych rozhovorov totiž potvrdil, že scenár musel prejsť v poslednom období niekoľkými úpravami, no v tejto chvíli je už údajne hotový.

Eastern Promises 2
Eastern Promises 2 Zdroj: Focus Features

Knight dodal, že dôvodom zmien boli práve prebiehajúce spory medzi Spojenými štátmi a Ruskom, ktoré chcel do svojho príbehu zapracovať. Čo sa hercov a režiséra týka, nepadlo z jeho strany žiadne konkrétne meno, no vraj sa máme tešiť na zopár skutočne dobrých hercov.

Taktiež prezradil, že je k projektu pripojený už aj režisér. Či ale pôjde o samotného Cronenberga, to momentálne nevieme. Príliš by sme sa na to však nespoliehali, keďže režisér sa v minulosti nechal počuť, že pokračovanie Eastern Promises je podľa neho mŕtve. No odvtedy sa veľa zmenilo a možno svoj názor časom zmenil. Uvidíme.

Knight zároveň vylúčil účasť Vigga Mortensena a jeho postavy Nikolaia Luzhina. A hoci bližšie príbehové detaily stále nepoznáme, natáčanie by podľa scenáristu mohlo začať ešte tento rok. Snáď sa teda v najbližšej dobe dočkáme ďalších konkrétnejších informácií. Videl si Eastern Promises? A tešíš sa na pokračovanie?

Domov
Zdieľať
Diskusia