Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
11. januára 2019, 0:42
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Žena, ktorá bola posledných 10 rokov v kóme, náhle porodila dieťa. Niekto ju znásilnil

ZAUJÍMAVOSTI TEHOTENSTVO ZNÁSILNENIA A SEXUÁLNE ZLOČINY
Uložiť Uložené

Šéf zdravotníckeho zariadenia už odstúpil.

Zdravotníckym zariadením Hacienda HealthCare v americkom štáte Arizona momentálne rezonuje obrovský škandál. Na konci decembra tam porodila dieťa žena, o ktorú sa v zariadení starali posledných 10 rokov, pretože bola už viac než dekádu vo vegetatívnom stave.

V praxi to znamenalo, že prežila kómu a jej základné životné funkcie fungujú až doteraz, lenže takýto človek stratil svoje vedomie, a tak si neuvedomuje seba ani okolie.

Zostala po ňom už len funkčná telesná schránka, čo bol aj prípad tejto ženy. Do kómy a vegetatívneho stavu sa mala dostať po incidente, pri ktorom sa takmer utopila.

Keď žena porodila, opatrovatelia aj rodina zostali šokovaní. Rodinní príslušníci ju navštevovali len raz za pár mesiacov, pretože žena z pochopiteľných dôvodov nedokáže nijak reagovať, avšak po narodení dieťaťa boli ihneď notifikovaní.

Podozrenie okamžite padlo na opatrovateľov v zariadení Hacienda. Pacientke vo vegetatívnom stave fungovali telesné funkcie štandardným spôsobom, a tak ju musel niekto znásilniť, následkom čoho otehotnela.

Odporúčané
Suka z Buchenwaldu: dekorácie si vyrábala z kože židovských väzňov, organizovala sexuálne orgie pre veliteľov tábora Suka z Buchenwaldu: dekorácie si vyrábala z kože židovských väzňov, organizovala sexuálne orgie pre veliteľov tábora 18. apríla 2024, 12:30

Opatrovatelia zo zariadenia si vraj po celých 9 mesiacov nevšimli žiadne zmeny na jej tele, čomu sa ľuďom nechce veriť. Muselo jej mierne rásť brucho a po celý čas tehotenstva ani nemohla mať menštruáciu, takže niekto, kto ju umýval a prebaľoval, jednoducho musel vidieť, čo sa s pacientkou deje.

Polícia už odobrala všetkým mužským zamestnancom centra vzorky DNA, na základe ktorých zistí, či sa ktorákoľvek z nich zhoduje s genetickou výbavou dieťaťa. Rodina pacientky sa už vyjadrila, že o dieťa bude dobre postarané, a tak sa o osud malého neviniatka obávať nemusíš.

V krajine sa však spustila vlna nevôle a strachu z toho, že by ženu po 10 rokoch vo vegetatívnom stave dokázal opatrovateľ znásilniť.

Ako skonštatovala jej rodina, v takomto stave sa človek snaží opatrovateľom naplno dôverovať, že robia to, čo je v ich silách, aby pacienti prežili posledné roky života úctivo. Namiesto toho niekto ženu znásilnil.

Domov
Zdieľať
Diskusia