Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. januára 2019, 8:37
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Ak nemáš kamarátov, zachráni ťa robot lásky. Japonský výrobok predstiera ľudské emócie

ZAUJÍMAVOSTI ROBOTIKA
Uložiť Uložené

Vďaka technológiám vie dokonca aj nasimulovať hlboký pohľad z očí do očí.

Nie každý človek na svete má dostatočné sociálne zručnosti, či jednoducho základnú sympatickosť, v sebe na to, aby si dokázal s ostatnými ľuďmi vytvoriť hlbšie väzby a nájsť si kamarátov či partnera. Aspoň tak to vníma japonská spoločnosť Groove X, ktorá začína vyrábať akéhosi robota lásky, ktorého nazýva Lovot.

Ten by mal každému z nás pomôcť, aby sme sa už nikdy necítili sami, pretože je vyrobený len preto, aby miloval svojho majiteľa a bol s ním dobrým priateľom. Samozrejme, technológia nenahradí kvalitné rozhovory a ani ti nepomôže v ťažkej situácii, no minimálne sa o to snaží.

Lovot je totiž vybavený viacerými inteligentnými senzormi, ktorými sníma tvoje okolie a dokáže odhadnúť tvoje emócie, pričom vyvolá citovú blízkosť, pokiaľ je to nutné. Jeho oči sú dokonca tak prepracované, že dokáže nasimulovať hlboký pohľad z očí do očí.

Našťastie však nejde o žiadnu znepokojujúcu napodobeninu človeka, no o rozkošné chlpaté zvieratko, za ktoré si však jeho dizajnér Kane Hayashi pýta približne 3 000 eur. Samozrejme, nie je tu šanca, že by Lovot dokázal nahradiť ľudskú blízkosť, no ak by si oňho predsa len mal záujem, k dispozícii bude už koncom tohto roka.

Domov
Zdieľať
Diskusia