Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. decembra 2018, 21:15
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Na arktických Špicbergoch zlodej vylúpil banku prvýkrát v histórii. Nemal kam utiecť, tak ho hneď chytili

ZAUJÍMAVOSTI LÚPEŽ
Uložiť Uložené

Už samotný nápad prepadnúť banku v Arktíde znie hlúpo.

Na súostroví Špicbergy v meste Longyearbyen žije približne 2000 obyvateľov, teploty tam pravidelne klesajú pod -20 stupňov Celzia a žije tam viac ľadových medveďov ako ľudí.

Súostrovie leží len 1000 kilometrov od severného pólu, dnes patrí Nórsku a jediný vstupný a výstupný bod na celý ostrov je miestne letisko. Ak teda nechceš plávať v ľadovom oceáne a zomrieť do niekoľkých minút.

Na arktických Špicbergoch zlodej vylúpil banku prvýkrát v histórii. Nemal kam utiecť, tak ho hneď chytili
Zdroj: Google Maps

Všetky vyššie spomenuté okolnosti zobral do úvahy bankový lupič, ktorý prepadol banku v meste Longyearbyen. Nešlo by o nič nezvyčajné, keby lúpež nebola pravdepodobne prvou v celej histórii súostrovia.

Na žiadnu inú si nepamätajú miestni obyvatelia, ale ani historické dokumenty, pretože väčšina zlodejov si zrejme dvakrát rozmyslí, či chce vylúpiť banku v meste, kde každý každého pozná a nepozorovane odtiaľ vykĺznuť je nemožné.

Na arktických Špicbergoch zlodej vylúpil banku prvýkrát v histórii. Nemal kam utiecť, tak ho hneď chytili
Zdroj: Sprok/Wikimedia Commons

Napriek tomu to jeden odvážlivec vyskúšal. Banku prepadol, ukradol peniaze, ale policajti ho už o pár minút zatýkali. Lúpež sa odohrala ráno okolo 10:40, muž mal v ruke zbraň, avšak muži zákona už verejnosti nepovedali nič bližšie. 

Odporúčané
„Ak mi nedáš peniaze, zabijem ťa.“ Masérka zo servera Amatérky nám porozprávala o tom, ako na ňu zaútočil zákazník nožom „Ak mi nedáš peniaze, zabijem ťa.“ Masérka zo servera Amatérky nám porozprávala o tom, ako na ňu zaútočil zákazník nožom 12. marca 2024, 18:30

Nevieme, akou zbraňou banku prepadol, ale ani to, koľko peňazí mu odovzdali. Zverejnená nebola ani identita zlodeja, ktorý už bol prevezený do nórskeho mesta Tromsø, kde bude čeliť vypočúvaniu a obvineniam.  Malo však ísť o cudzinca, ktorý na Špicbergy pricestoval.

Domov
Zdieľať
Diskusia