Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. decembra 2018, 0:16
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Kryptomenový milionár rozhadzoval z okna tisíce bankoviek, ľudia na ulici šaleli. Vraj sa cítil ako Boh

TECH FINANCIE PENIAZE
Uložiť Uložené

Pofidérna osobnosť onedlho putovala do rúk polície.

Život v Hongkongu vie byť náročný. Mesto už dávno nemá dostatok miesta na to, aby pohodlne ubytovalo všetkých svojich obyvateľov aj pracovníkov, ktorí tam dochádzajú, a tak tam ľudia často bývajú v stiesnených priestoroch.

V jednej z miestnych štvrtí sa pritom pred pár dňami odohrala bizarná situácia, keď z okna budovy odrazu začali vypadávať peniaze. Ľudia na ulici nevedeli, čo sa deje, ale zareagovali tak, ako by si zrejme zareagoval aj ty. Padajúce peniaze zbierali a dúfali, že bankovky už od nich nikto nikdy nebude požadovať naspäť.


Až po pár hodinách vysvitlo, že bankovky mal z okna vyhadzovať 24-ročný Wong Ching-kit. Na internete sa už roky prezentuje ako kryptomenový milionár, lenže v Číne ho poznajú skôr ako profesionálneho podvodníka.

Odporúčané
Kristína miesto výšky rozbehla na východe biznis s koláčmi. Zariadenie stojí aj 20-tisíc, ak chceš zarobiť, musí ťa to baviť Kristína miesto výšky rozbehla na východe biznis s koláčmi. Zariadenie stojí aj 20-tisíc, ak chceš zarobiť, musí ťa to baviť 13. apríla 2024, 14:30

Prostredníctvom svojej facebookovej skupiny Epoch Cryptocurrency propaguje všemožné kryptomeny a investičné príležitosti, na ktorých často zarobí len on. Mal prevádzkovať aj pyramídovú hru, a tak nikoho z oblasti kryptomien neprekvapilo, že Wonga polícia zatkla len deň po vyhadzovaní peňazí.

Dodnes nikto nevie presne odhadnúť, koľko bankoviek vlastne na ulicu pohádzal. Pravdepodobne malo ísť len o marketingový ťah, čo doplnil slovami o tom, že sa cíti ako Boh vzdelávajúci ľudí o Bitcoine, či novodobý Robin Hood, ktorý bohatým berie a chudobným dáva. Škoda, že často na jeho údajné podvody naletia práve ti najzraniteľnejší.

Domov
Zdieľať
Diskusia