Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. decembra 2018, 17:47
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Aká je budúcnosť Aquamana, čo ukázala potitulková scéna a ako sa natáčali scény pod vodou?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

V kinách sme mohli na konci Aquamana vidieť jednu dodatočnú scénu. Kto sa v nej objavil a čo vlastne znamená pre chystané pokračovanie?

Zatiaľ čo americkí diváci musia na Aquamana ešte niekoľko málo dní počkať, my si ho môžeme v kinách vychutnávať už od minulého týždňa (u nás film za prvý víkend videlo už viac ako 37 000 ľudí). Snímka však okrem Slovenska a Česka premiérovala aj v iných častiach sveta a zatiaľ sa môže pochváliť naozaj peknými tržbami.

Koniec koncov, do doterajších celosvetových zárobkov v hodnote viac ako 261 miliónov prispela iba samotná Čína čiastkou v hodnote 189,2 milióna dolárov. A tržby po premiére v Amerike ešte určite výrazne stúpnu. O tom si už ale povieme viac v nedeľnom vydaní Box Office.

Prejdime k samotnému filmu. Ak si totiž čítal našu pochvalnú recenziu alebo zašiel na Aquamana priamo do kina, tak už určite vieš, že obsahuje jednu potitulkovú scénu. A hoci by sa na prvý pohľad mohlo zdať, že sa v nej nič mimoriadne nestalo, aj tak sa na ňu pozrieme o čosi podrobnejšie.

Aquaman
Aquaman Zdroj: Warner Bros. Pictures

Nasledujúce riadky rozoberajú potitulkovú scénu a obsahujú spoilery

z Aquamana, takže čítanie odporúčame iba na vlastnú zodpovednosť!

V texte vyššie som už naznačil, že záverečná scéna filmu môže na prvý pohľad pôsobiť celkom obyčajne, pre niekoho možno dokonca až nezaujímavo. Bolo to kvôli tomu, že sa samotná potitulková scéna zameriava iba na pokračovanie Aquamana a nijako sa nedotýka ostatných projektov zo sveta DCEU.

V nej sme mohli opäť vidieť Black Mantu (Yahya Abdul-Mateen II), ktorému sa podarilo prežiť súboj proti Aquamanovi (Jason Momoa) na Sicílii. Zachránil ho Dr. Stephen Shin (Randall Park), morský biológ posadnutý Atlantídou, ktorý je odhodlaný odhaliť jej existenciu celému svetu.

A zatiaľ čo sa Manta zotavuje zo svojich zranení, Shin skúma technológiu Atlantídy, ktorú v priebehu filmu Manta obdržal od Orma (Patrick Wilson), aby pomocou nej zastavil Aquamana. Shin sa následne tesne vyhne zásahu lúča z Mantovej helmy, presne ako niekoľko desiatok minút pred ním samotný Manta pri jej zostavovaní.

Obaja krátko na to dospejú k akejsi dohode, ktorá vyzerá ako základ pre Aquamana 2. Shin pomôže Mantovi nájsť Aquamana a konečne dosiahnuť pomstu za smrť otca, no a Manta zase prezradí Shinovi všetko, čo vie o Atlantíde. Čo sa ale komiksovej predlohy týka, bolo to s týmito postavami trošičku inak.

Mantov príbeh sa v priebehu rokov síce obmieňal, zdá sa však, že film sa najviac inšpiroval rebootom univerza DC Comics s názvom The New 52. Tam sa čitatelia dozvedeli, že Aquaman bol priamo zodpovedný za smrť Mantovho otca, čo viedlo jeho syna k pomste. Na plátne sa Aquamana iba rozhodol nezachrániť ho, no výsledok bol v podstate rovnaký a Manta chcel aj tak pomstu.

Aquaman
Aquaman Zdroj: Warner Bros. Pictures

Shin bol naopak v komiksoch priateľom Aquamanovho otca Toma Curryho. Poznal dokonca aj samotného Arthura a ako mladšiemu mu pomáhal s jeho schopnosťami. Vo filme ho teda v úlohe akéhosi trénera nahradil Vulko (Willem Dafoe).

Keď však na stránkach predlohy Arthur odmietol Shinovi prezradiť polohu Atlantídy, obrátil sa proti nemu. Nič také sme na plátne nevideli, no podľa potitulkovej scény môžeme predpokladať, že sa v pokračovaní dozvieme o Shinovi viac a zistíme, prečo je tak posadnutý bájnou Atlantídou.

Shin a Manta mali v komiksoch aj spoločnú linku. Keď totiž Manta ukradol istú atlantskú relikviu, teleportoval sa k Shinovi a pokúšal sa získať jeho pomoc k tomu, aby mohol nájsť ďalšiu. Shin ale nechcel Aquamana zradiť po druhýkrát a Mantu odmietol. Manta sa mu teda začal vyhrážal smrťou, no bol zastavený Aquamanom.

Aquaman
Aquaman Zdroj: Warner Bros. Pictures

Týmto riadkom končia spoilery a ty môžeš bez obáv opäť pokračovať v čítaní!

Na záver článku sme si pre teba pripravili ešte dvojicu videí zo zákulisia natáčania, v ktorých ti herci a režisér prezradia, ako sa budoval podvodný svet Aquamana, jeho technológie a dozvieš sa napríklad aj to, akým spôsobom sa natáčali podvodné scény a vďaka čomu bol štáb schopný dosiahnuť pohyb jednotlivých protagonistov pripomínajúci presun pod vodou.

Videl si už Aquamana? Ak áno, čo na film hovoríš?

Určite nám daj vedieť v komentároch pod článkom.

Domov
Zdieľať
Diskusia