Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. decembra 2018, 10:34
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Prefíkaná 77-ročná Slovenka prešla podvodníkovi cez rozum. Chcel od nej 5 000 €, ale dočkal sa len policajnej hliadky

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Slovenskej babičke za šikovnosť tlieskame.

Policajti neustále upozorňujú verejnosť a najmä starších ľudí, aby sa nenechali oklamať. Aj keď napriek upozorneniam často v správach počúvame príbehy seniorov, ktorí odovzdali svoje životné úspory podvodníkom, jedna slovenská seniorka prešla klamárovi cez rozum.

Ako informovali naši policajti na svojej facebookovej stránke, 77-ročnej babičke zavolal 45-ročný František. Využil klasický trik, keď sa predstavil ako lekár ošetrujúci jej syna. Syn mal spôsobiť dopravnú nehodu a lekár František od babičky potrebuje 5 000 €, aby boli pokryté všetky náklady na zdravotnú starostlivosť.

Babička však pozorne počúvala podobné príbehy svojich rovesníkov, a tak sa s Františkom začala zahrávať. Žiadal od nej stretnutie, na ktorom čakal, že mu seniorka odovzdá peniaze a on sa jej potom už nikdy v živote neozve. Babička preto prišla na políciu a na spoločné stretnutie nešla ona sama, ale práve muži zákona.

František tam samozrejme trpezlivo čakal, lenže keď zbadal policajtov, rýchlo pochopil, že ho babička pekne napálila. Momentálne mu už hrozí 3 až 10 rokov za mrežami, a tak bude na Slovensku aspoň o jedného podvodníka menej.

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

Policajti samozrejme v príspevku opäť seniorov upozornili na to, ako sa treba správať pri podobných pokusoch o podvod. Vždy si treba situáciu overiť so svojimi rodinnými príslušníkmi a takéto vysoké čiastky nikdy neodovzdávať len so slepou dôverou.

Príbeh prefíkanej babičky sa zapáčil aj Slovákom, ktorí hneď žiadali, aby policajti zverejnili fotku zatknutého Františka, nech sa môže hanbiť pred celou krajinou.

Domov
Zdieľať
Diskusia