Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. novembra 2018, 10:32
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Dielňu slovenského drevorezbára podľa majiteľa niekto úmyselne podpálil. Výroba ekologických hračiek sa tým ocitla v kríze

ZAUJÍMAVOSTI TRAGÉDIE
Uložiť Uložené

Prečo sa to vlastne stalo? Túto otázku si kladie aj rezbár Ladislav Kurnota.

Ladislav Kurnota prostredníctvom svojej facebookovej stránky nedávno informoval, že jeho dielňa, v ktorej vyrábal množstvo ekologických výrobkov, bola vypálená. Pán Kurnota netuší, ako ani prečo sa to stalo, ale je si vedomý toho, že spolu s jeho dielňou zhoreli aj všetky pracovné nástroje a tým sa celé roky práce ocitli vo veľkej kríze.

Napriek tomu, že je otcom deviatich detí, sa tejto práci dokázal venovať naplno. „Som invalidný občan a keďže chránených dielní niet, privyrábam si vlastnou tvorbou. Peniažky z predaného tovaru idú prevažne pre ZŤP dcérku Lesanku, nakoľko splácame jej auto, ktoré je nevyhnutné na jej prepravu. Dcérka je nehovoriaca a plienkovaná. Snažíme sa jej život skvalitniť aspoň výletmi v okolí, nakoľko na dovolenky nemáme,“ píše na svojej stránke drevorezbár Kurnota.

V príspevku vopred ďakuje všetkým, ktorí by mu dokázali pomôcť aspoň zdieľaním tejto udalosti, dodaním pracovných strojov, materiálu či finančnou pomocou na vyššie vypísané číslo účtu. Okrem toho však pán Kurnota vytvoril album hračiek, ktoré mu ako jediné zostali k aktuálnemu predaju.

Odporúčané
Potápačom sa uvarila krv a ich orgány odleteli na 10 metrov. Fotografie z nehody podobnej Titanu sú ako z hororu Potápačom sa uvarila krv a ich orgány odleteli na 10 metrov. Fotografie z nehody podobnej Titanu sú ako z hororu 27. júna 2023, 9:00

V minuloročnom rozhovore pre regionálne oddelenie SME obľúbený drevorezbár prezradil, že cesta k práci k rezbára bola veľmi náročná a pred ňou musel preskákať rôzne zdravotné či finančné problémy.

K rezbárstvu ho viedol už jeho otec a Kurnota našiel nástupkyňu v jednej zo svojich dcér. Výrobkami sa snažil pomáhať aj deťom, ktoré to veľmi potrebujú, a preto neraz nosieval hračky do nemocnice na onkológiu v Banskej Bystrici či do detského domova v Ružomberku.

AKTUALIZÁCIA: Požiar spôsobil plechový dymovod piecky na kúrenie. „Príčinou vzniku požiaru bolo umiestnenie plechového dymovodu pri drevenom strope, ktorý sa vznietil od sálavého tepla z dymovodu,prezradil vedúci technik a špecialista Hasičského a záchranného zboru v Ružomberku Ján Ondruška.“

AKTUALIZOVANÉ VYJADRENIE pána Kurnotu: „Pri podpálení mojej dielne je mnoho nejasností. Jedno je však isté. V peci som nekúril 3 dni pred požiarom. Nemal som žiaden plechový dymovod umiestnený ku stropu, ale azbestový komín. Pri vyšetrovaní sa zistili 4 verzie. Takže nič nie je jasné a celé prerušili ako páchateľ neznámy.

Domov
Zdieľať
Diskusia