Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. novembra 2018, 15:04
Čas čítania 0:00
Sona O.

Muži s bradou sú naozaj atraktívnejší. Vyplýva to zo štúdie, do ktorej sa zapojilo 8 500 žien

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Všetky sa zhodli na tom, že brady sú sexi.

Možno by si sa mal prestať vysmievať hipsterom s pestovanými bradami. Podľa najnovšej štúdie uvedenej v Journal of Evolutionary Biology ich ženy preferujú viac, ako oholené verzie. 

Výskumníci vyfotografovali mužov najprv úplne bez porastu na tvári, potom po piatich dňoch od holenia, 10 dňoch od holenia a nakoniec po štyroch týždňoch. Výsledky boli zarážajúce, každá jedna žena odpovedala, že sa jej viac páčia muži s bradou než bez nej.

Muži s bradou sú naozaj atraktívnejší. Vyplýva to zo štúdie, do ktorej sa zapojilo 8 500 žien
Zdroj: unsplash.com

Najviac sa jemnejšiemu pohlaviu pozdávalo husté strnisko, hneď za ním sa umiestnila plná brada a jemné strnisko. 

Vedci tvrdia, že brada sa u mužov spája s vekom, maskulinitou a sociálnou dominanciou. Jedna z teórií odborníkov, ktorí sa na štúdii podieľali znie: „Brady ženy uprednostňujú pri dlhodobých vzťahoch, keďže naznačujú mužovu schopnosť úspešne spoločensky súťažiť s ostatnými mužmi v získavaní zdrojov."

Ak ešte stále bojuješ proti hipsterským trendom a poctivo sa holíš, možno by si mal svoj postoj zvážiť a porozmýšľať aspoň nad jemným strniskom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia