Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. januára 2019, 0:07
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Škrtením, topením a upálením zavraždila 25 detí. Od trestu smrti ju zachránil dánsky kráľ

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Dagmar Overbye nebola práve príkladom vzornej matky.

Uložiť dieťa do sirotinca nie je vždy tým najsprávnejším riešením, ale niekedy jednoducho niet inej voľby. V každom prípade môžu rodičia odložených detí aspoň dúfať, že sa ich potomkovia časom dostanú do lepšie zabezpečených rodín. Presne to s úsmevom na perách sľubovala zúfalým matkám a otcom aj Dagmar Overbye.

Keby však vedeli, že svoje deti posielajú na smrť, dozaista by konali inak. Miesto toho, aby sa Dagmar postarala, aby nechcené deti čakal lepší osud, ich vlastnoručne zaškrtila, utopila či dokonca upálila. Podobný osud navyše údajne čakal aj jej vlastné dieťa. Dagmer Overbye patrí medzi jednu z najväčších sérových vrahýň Dánska.

Škrtením, topením a upálením zavraždila 25 detí. Od trestu smrti ju zachránil dánsky kráľ
Zdroj: www.youtube.com

Uškrtila mladá zlodejka svoje prvé dieťa?

Dagmar sa narodila v Dánsku koncom 19. storočia a v detstve svojim dvom rodičom Seanovi a Anne Marie nerobila príliš veľa radosti. Ako dieťa bola pomerne náladová a miesto školy (napriek údajným skvelým výsledkom) sa skôr zaujímala o drobné krádeže. Napríklad už ako 12-ročná bola prichytená pri krádeži susedovej peňaženky.

Mladá Dagmar bola preto rodičmi poslaná k tvrdým prácam pre farmára menom Henrik Højgaard. Ten sa postaral o to, aby vyplnil jej voľný čas upratovaním domu, praním oblečenia či dojením kráv. Za všetky tieto činnosti bola navyše ohodnotená minimálnou finančnou čiastkou, no aspoň nemala čas na to, aby brala veci, ktoré jej nepatria.

Neskôr vypomáhala v niekoľkých ďalších domoch, kde sa opäť prejavili jej kleptomanské chúťky, vďaka ktorým strávila 10 dní v ženskom väzení vo Svendborgu

Domov
Zdieľať
Diskusia