Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. októbra 2018, 14:12
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

V Tatranskom národnom parku zabili medveďa, po ktorom zostali len vnútornosti

ZAUJÍMAVOSTI PYTLIACTVO
Uložiť Uložené

Tichá dolina je známa výskytom medveďov, čo pri svojej snahe využili práve pytliaci.

Národná prírodná rezervácia Tichá dolina v Tatranskom národnom parku je odborníkmi považovaná za miesto s kvalitnými podmienkami pre medvede. Práve v tejto oblasti mali pytliaci zabiť medveďa, z ktorého na mieste ponechali iba jeho vnútornosti.

 

„Telo sa nenašlo, vnútornosti boli z medveďa vyrezané ostrým nástrojom. Je teda viac ako isté, že medveď bol upytliačený,“ vyjadril sa ekológ Erik Baláž. Prípadom sa už podľa riaditeľa Správy Tatranského národného parku Pavola Majku zaoberá polícia.

V Tatranskom národnom parku zabili medveďa, po ktorom zostali len vnútornosti
Zdroj: pexels.com

Na odstrel medveďa by ste na Slovensku potrebovali výnimku udelenú ministerstvom životného prostredia. Zabité zviera sa mimo toho navyše nachádzalo na území s najvyšším stupňom ochrany. Viac informácií o krutom čine neznámeho páchateľa poskytla v reportáži TV Markíza.

Podľa aktivistov z iniciatívy My sme les ale nejde o prvú ilegálnu praktiku v Tichej doline. Pred nedávnom taktiež zverejnili fotografiu bagra, ktorý v chránenej oblasti nemal čo robiť. Túto vec by mala prešetriť Slovenská inšpekcia životného prostredia.

Domov
Zdieľať
Diskusia