Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. októbra 2018, 16:21
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Jackpot v americkej lotérii momentálne dosiahol 1,6 miliardy dolárov

ZAUJÍMAVOSTI JACKPOT USA
Uložiť Uložené

Šanca na výhru je však skutočne mizerná.

Na Slovensku zvyčajne raz za čas s otvorenými ústami čítame správy o tom, že niekto trafil všetky čísla v lotérii a stal sa milionárom. Za Atlantickým oceánom však momentálne súťažiaci prežívajú oveľa výraznejší ošiaľ.

Lotéria Mega Millions, ktorú hrajú obyvatelia 44 štátov, pred pár hodinami dosiahla jackpot vo výške neuveriteľných 1,6 miliardy dolárov.

Súčasný jackpot vyrovnal predchádzajúci rekord, ale pred nasledujúcim žrebovaním v utorok zaručene porastie, takže sa stane historicky najvyšším jackpotom v celej histórii Spojených štátov amerických.


Naposledy jackpot v tejto lotérii vyhrala skupina administratívnych pracovníkov z Kalifornie ešte v júli. Vtedy padol jackpot 543 miliónov dolárov, čo je slušná suma, ale na 1,6 miliardy sa ani zďaleka nechytá.

Ako informuje portál Time.com, lotéria predstavuje pre Američanov obrovské lákadlo, lenže šanca na výhru je mizerná. Štatisticky máš šancu trafiť všetkých šesť čísel iba jedna ku 302,5 miliónov, čo jackpotu poskytuje dostatok priestoru na rýchly rast.

Domov
Zdieľať
Diskusia