Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. októbra 2018, 14:21
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Na jeden večer ožije legendárny bratislavský klub Dole

REFRESHER
Uložiť Uložené

Ešte pár rokov dozadu sa v ňom chcel zabávať každý mladý Bratislavčan, čo si chcú aktuálni organizátori akcií v rovnakých priestoroch ešte raz a naposledy pripomenúť.

Mladší obyvatelia hlavného mesta si ešte určite veľmi dobre spomínajú na obdobie, kedy fungoval klub Dole. Jeho existencia bola špecifická aj tým, že počas nej vyrástla a rozšírila sa nová vlna slovenských raperov. Zároveň tieto priestory pomohli aj vzostupu elektronického žánru a do veľkej miery ide o srdcovú záležitosť aj pre Refresher, keďže sme v Dole oslávili napríklad štvrté narodeniny s Kontrafaktom a Pil C-m

Späť k téme. V klube Dole došlo pred pár rokmi k organizačným zmenám a prakticky nič už nebolo ako predtým. Výrazne sa zmenila dramaturgia a tým pádom ľudia, ktorí predtým chodievali na rapové koncerty a nadupadné DJské eventy, zrazu nemali dôvod klub navštíviť. 

Neskôr sa priestory klubu premenovali na IXEL a dnes sa dá povedať, že prevádzka nesie aspoň niektoré črty svojho predchodcu. Organizátori akcií sa však rozhodli pripomenúť si poslednýkrát Dole akciou, ktorá nesie veľavravný názov Let's Make Ixel Dole Again.

Na jeden večer ožije legendárny bratislavský klub Dole

Táto akcia sa bude konať 9. novembra a vystúpi na nej viacero známych DJov, ktorí presne vedia, čo má v priestore s ikonickým ledkovým stropom hrať. Menovite sa môžeš tešiť na Conspiracy Flat, Konexa, Komandera a Yung Montyho. Očakávať teda môžeš multižánrovú párty, kde však bude prevládať rap a klasická klubová hudba. 

My si pre vás ešte určite pripravíme aj súťaž o lístky, no v prvom rade ide o spomienku na skvelé časy, kedy mala Bratislava vychýrený klub pre mladých. Ty nám daj do komentárov vedieť, ako sa ti nápad so spomienkovou párty pozdáva.

Domov
Zdieľať
Diskusia