Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. októbra 2018, 16:50
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Zamestnanec pizzerie prešiel 320 kilometrov, len aby mužovi na smrteľnej posteli priviezol obľúbenú pizzu

ZAUJÍMAVOSTI PIZZA
Uložiť Uložené

Keď dostal šancu urobiť dobrý skutok, vôbec neváhal.

Zvyky z detstva či mladosti s nami často zostávajú až do smrti. Julie a Rich Morganovci pred viac ako 25 rokmi žili v mestečku Battle Creek v americkom štáte Michigan.

Obaja v mladosti nemali peniaze na rozhadzovanie, ale pri každej príležitosti po výplate zašli na najlepšiu pizzu v živote.

Reštaurácia Steve’s Pizza bola pre nich najchutnejším miestom a aj keď sa odvtedy už viackrát presťahovali a na svoju mladosť už len spomínajú, z času na čas sa vybrali späť do Battle Creek, aby si pizzu opäť vychutnali. Často sa pokúšali nájsť pizzu, ktorá by ju chuťovo prekonala, avšak nepodarilo sa.

Nanešťastie, Richovi už dávnejšie diagnostikovali rakovinu. Statočne s ňou bojoval a minulý týždeň sa so svojou manželkou chcel vybrať aj do Michiganu na prechádzku popri jazere, ale najmä na pizzu.

Namiesto toho však Rich skončil v nemocnici, kde zistil, že mu zostáva už len pár dní života. Zmieril sa s tým, že obľúbenú pizzu už nikdy neochutná, avšak jeho svokor to odmietol nechať tak.

Potajomky zavolal do Steve’s Pizza, vysvetlil manažérovi Daltonovi, v skutočnosti iba tínedžerovi, smutnú situáciu a poprosil ho, či by pizzeria nemohla Richovi poslať prianie, ktoré by ho potešilo.

Odporúčané
Najlepšiu neapolskú pizzu robia v Bošanoch. Majiteľ Janči nám v kuchyni ukázal, ako ju pripraviť Najlepšiu neapolskú pizzu robia v Bošanoch. Majiteľ Janči nám v kuchyni ukázal, ako ju pripraviť 18. decembra 2023, 12:30

Steve’s Pizza štandardne neposkytuje donášku a už vôbec nie do Indianapolisu, čiže viac ako 320 kilometrov ďaleko. Dalton napriek tomu okamžite vyhlásil, že keď večer zavrie, sadne do auta a pizzu privezie. A tak sa aj stalo.

O pol tretej ráno doručil dve špeciálne pizze a odmietol aj nocľah, pretože hneď šoféroval naspäť, aby mohol ráno opäť reštauráciu otvoriť. Pripravil sa tak o jeden spánok, ale umierajúcemu mužovi urobil obrovskú radosť, na ktorú už nikdy nezabudne.

Domov
Zdieľať
Diskusia