Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. októbra 2018, 16:47
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Banksy zverejňuje zákulisie skartovania vzácneho obrazu

KULTÚRA BANKSY
Uložiť Uložené

Máme možnosť vidieť, ako Banksy celý mechanizmus skartovania pripravoval a dočkali sme sa aj exkluzívnych záberov priamo z aukcie.

Banksy je známy britský street art umelec, ktorý svet zaskočil už niekoľko krát. Kúsok so zatiaľ najväčšou odozvou sa mu podaril len pred pár dňami, kedy priamo počas aukcie nechal pred očami umeleckých nadšencov skartovať vzácny obraz s hodnotou 1,21 milióna eur. Dnes už však vieme, že práve bizarný spôsob poškodenia dodal dielu minimálne dvojnásobne väčšiu hodnotu. 

Všetci sme vedeli čo sa stalo, no zároveň nám nebolo jasné, ako je vôbec niečo také možné. No a na túto otázku teraz Banksy odpovedá videom, kde ukazuje, ako celý mechanizmus vo vnútri rámu vyzerá a ako funguje. Máme možnosť vidieť aj inštaláciu skartovacieho zariadenia a úspešný skúšobný pokus. 

Video pokračuje priamo v lodnýnskom aukčnom dome Sotheby’s, kde si ešte neporušený obraz obzerajú prvý záujemcovia. Keď už bolo jasné, aká je jeho finálna cena, zrazu vidíme záber, ako niekto stláča tlačidlo a dielo Girl With A Balloon sa zrazu rozpadáva na kúsky. 

Domov
Zdieľať
Diskusia