Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. októbra 2018, 20:40
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Kanye West chce zmazať dodatok ústavy, ktorým USA zakázalo otroctvo. Ostro ho skritizoval už aj Kapitán Amerika

HUDBA KANYE WEST
Uložiť Uložené

Americký raper sa kontroverzných vyjadrení rozhodne nebojí.

Niet pochýb o tom, že Kanye West presne vie, ako zaujať pozornosť. Len pár mesiacov dozadu suverénne vyhlásil, že otroctvo bolo iba voľbou, za čo si vyslúžil hromadu kritiky. Fanúšikovia mu vyčítali aj pozitívny postoj k súčasnému prezidentovi Spojených štátov amerických.

Kanye si kritiku očividne nezobral k srdcu, pretože po vystúpení v populárnej americkej šou Saturday Night Live, kde ho za prejav o Trumpovi vypískali, tentoraz zašiel na Twitter a Instagram.

Zavesil tam fotografiu zo súkromného lietadla, na ktorej si na hlavu nasadil charakteristickú čiapku Make America Great Again a pod príspevok napísal odkaz o tom, ako sa USA konečne zjednocuje.

Odporúčané
Kto je Bianca Censori? Manželka Kanyeho Westa bola obľúbenou študentkou vďaka veľkým prsiam, teraz sa o ňu priatelia boja Kto je Bianca Censori? Manželka Kanyeho Westa bola obľúbenou študentkou vďaka veľkým prsiam, teraz sa o ňu priatelia boja 21. septembra 2023, 9:30

Vraj spoločne vystavajú fabriky v Spojených štátoch amerických, vytvoria pracovné pozície a nebudú musieť outsourcovať do zahraničia. Celý príspevok zakončil vetou o tom, že prácu získajú všetci, ktorí budú vyslobodení z metaforických väzníc hneď po zrušení 13. dodatku americkej ústavy.

Dodatok pritom v roku 1865 zakázal v USA otroctvo po americkej vojne Sever proti Juhu, ale Kanye históriu očividne vníma rozdielne ako drvivá väčšina ľudí.

Svoje pocity objasnil tak, že 13. dodatok je v skutočnosti zakamuflované otroctvo, ktoré nikdy neskončilo a Kanye ponúka liečivé riešenie tohto problému.

Kanye vyjadreniami nahneval aj viacero známych tvárí. Kapitán Amerika Chris Evans povedal, že raper nepozná ani štipku histórie, nečíta knihy a považuje svoju krátkozrakosť za cennú vlasnosť v živote.

Ku kritike sa pridal aj speváčka Lana Del Rey. Pochopila, že Kanye pociťuje sympatie ku osobnosti Donalda Trumpa a niekto by mal čo najskôr zasiahnuť, pretože Kanye zrejme trpí problémami.


Domov
Zdieľať
Diskusia