Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. septembra 2018, 18:45
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Koľko Apple zaplatí za výrobu jedného iPhonu XS Max? Cena všetkých súčiastok je len zlomok z tej predajnej

TECH IPHONE
Uložiť Uložené

Cena všetkých komponentov nového iPhonu sa zvýšila.

Portál TechInsights už tradične po odhalení najnovších zariadení od Apple tieto smartfóny rozoberie, identifikuje všetky súčiastky a ponúkne prvé odhady o tom, koľko mohla kalifornská spoločnosť zaplatiť za výrobu jedného kusu.

Inak tomu nebolo ani tentoraz, pretože TechInsights nové smartfóny rozobrali a porovnávali usporiadanie súčiastok aj s minuloročným iPhonom X.

Predtým, ako sa pustíš do lamentovania nad výrobnou a predajnou cenou, ťa musíme upozorniť, že finálna výrobná cena od TechInsights je samozrejme iba odhadom a od skutočnosti sa môže ešte líšiť.


Pri rozoberaní sa redaktori pustili do zrejme najpopulárnejšej verzie iPhonu XS Max s 256 GB pamäťou. O kapacitu 512 GB je podľa analytikov veľký záujem, lenže výroba predstavuje kvôli obmedzenému výrobnému potenciálu Samsungu trochu oneskorená.

Odporúčané
Nenápadný dizajn, 4 ochranné vrstvy a jednoduchá aplikácia. Tieto kryty účinne chránia objektív pred poškriabaním aj prasknutím Nenápadný dizajn, 4 ochranné vrstvy a jednoduchá aplikácia. Tieto kryty účinne chránia objektív pred poškriabaním aj prasknutím 9. januára 2024, 16:30

Najpopulárnejšia verzia so strednou pamäťou by tak mala výrobcu stáť približne 377 eur. Oproti predajnej cene 1419 eur vyzerá výrobná cena smiešne, avšak opäť raz musíme upozorniť na to, že pomocou rozdielu v cene musí Apple zaplatiť svojich zamestnancov, vývoj aj prevádzky.

Cenový posun bol zaznamenaný pri 256 GB pamäti, pretože oproti minulému roku zdražela z 38 eur na skoro 55 eur. Displej zdražel len o 3 eurá na približne 68 eur, pričom celý cenový posun jednotlivých súčiastok si môžeš pozrieť v prehľadnej tabuľke na tomto odkaze a nižšie v článku.



Domov
Zdieľať
Diskusia