Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. septembra 2018, 12:03
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Prvá prehliadka Burberry pod Riccardom Tiscim dopadla fantasticky. Typické prvky striedali dizajnérov rukopis, výsledok nadchol

MÓDA MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

Najočakávanejšia prehliadka londýnského týždňa módy priniesla množstvo skvostných kúskov hodných mena Burberry.

Celý módny svet čakal na dátum 17. septembra, kedy debutovú kolekciu pod Burberry odprezentoval Riccardo Tisci. Mimoriadne populárny návrhár, ktorého si všetci navždy budú pamätať ako "spasiteľa" francúzskej značky Givenchy nezostal svojej povesti inovátora nič dlžný a pripravil nám neobyčajný zážitok. 

Riccardo uprostred s modelmi a modelkami po skončení debutovej prehliadky "Kingdom" .

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Burberry (@burberry) on

Kúsky určené na sezónu jar/leto 2019 pre obe pohlavia sú presne také, aké si predstavíte pri myšlienke na uvedené ročné obdobia, teda ľahké, hravé a zakaždým niečím pútavé.

Topmodelka Natalia Vodianova v tope s leopardím vzorom a béžovým kabátom pripraveným na prezentáciu po móle.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Burberry (@burberry) on

Talianský módny mág sa nikdy nebál experimentovať a implementovať tak do klasických na mieru šitých oblekov či šiat prvky, ktoré by ste neočakávali, pričom najnovšie diela nie sú žiadnou výnimkou.

Milovníci Riccardovej skoršej tvorby si tak prídu na svoje aj pri Burberry, keďže opäť sa vydal cestou s výraznými kontrastmi.

Ako príklad môžeme uviesť polokošeľu z pánskej sekcie, kde namiesto gombíkov nájdeme zips, bežnú farbu vystriedal print so srnčou potlačou a nechýba mierne provokačný nápis (WHY DID THEY KILL BAMBI).

Odporúčané
Outfit check z prvého radu na Pasienkoch: Luca Brassi10x so zlatými zubami či Ivana Tattoo Art v súprave Gucci za tisíce eur Outfit check z prvého radu na Pasienkoch: Luca Brassi10x so zlatými zubami či Ivana Tattoo Art v súprave Gucci za tisíce eur 18. apríla 2024, 11:00

Rovnako neobvyklé výmysly nájdeme taktiež v ženských kúskoch, kde svieti hlavne cestovný pas ako súčasť náhrdelníka alebo kravský vzor v bielo-čiernom prevedení na sukni.

Na prvom zábere nájdeme spomínanú polokošeľu a na treťom sa môžete pokochať  aj netradičným využitím cestovného pasu. Na mólo počas ostro sledovanej londýnskej prehliadky vyšli aj známe tváre typu Kendall Jenner, Irina Shayk alebo krásna Anok Yai

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety) on

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Burberry (@burberry) on

Čo sa nám osobne ale najviac páči je fakt, že aj napriek aktuálnemu uberaniu sa high fashion značiek do vĺn streetwearu, zostal Tisci verný aj pôvodným hodnotám módneho domu.

Celková tvár kolekcie jar/leto 2019 je tak postavená na ikonických kúskoch a vzoroch, ktoré 44-ročný dizajnér a jeho tím doplnili o súčasné prvky. Geniálny krok, vďaka ktorému Burberry nezaútočí len na mladšie generácie, ale dokáže očariť aj svojích dlhoročných fanúšikov a presne tak to má podľa nás vyzerať.

Odporúčané
Móda REFRESHER: Sleduj, čo nosia počas prvých jarných dní Slovenky a Češky. Hitom sú široké džínsy, boxy mikiny aj vzorované saká Móda REFRESHER: Sleduj, čo nosia počas prvých jarných dní Slovenky a Češky. Hitom sú široké džínsy, boxy mikiny aj vzorované saká 8. apríla 2024, 16:30

Či dané kroky plné odvahy a opätovné nadviazanie spolupráce Riccarda Tisciho a Marca Gobbettiho (CEO) však prinesú renomovanej značke očakávaný úspech uvidíme až najbližšie mesiace.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by London Fashion Week (@londonfashionweek) on

Na záver pripájame taktiež záznam z prehliadky, ktorú očakával celý svet a rozhodne ničím nesklamala.

P.S. - Jednotlivé kúsky z prvej kolekcie si stále môžete zakúpiť skrz instagramový účet módneho domu.

V prípade, že sa o módne dianie zaujímaš aj trochu bližšie, určite nezabudni navštíviť ani našu stránku Móda Refresher, ktorá ti poskytne vždy len tie najzaujímavejšie a najhorúcejšie informácie z módneho sveta. Ďakujeme za podporu!

Domov
Zdieľať
Diskusia