Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. septembra 2018, 13:00
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Pri Austrálii stroskotala loď plná kokaínu za 50 miliónov dolárov, ktorá čaká na to, kým ju niekto objaví

ZAUJÍMAVOSTI AUSTRÁLIA KOKAÍN
Uložiť Uložené

Plavidlo museli nechcene opustiť pašeráci.

Hľadanie pokladov na stroskotaných lodiach nabralo v posledných desaťročiach nový rozmer. Kedysi stroskotávali plavidlá plné zlatých dukátov a šperkov, avšak dnešní piráti pracujú skôr s drogami. Nijak inak tomu nebolo ani pri nedávnej roztržke neďaleko Papuy Novej Guiney.

Pašeráci tam po komplikáciách nechali odplávať plavidlo plné kokaínu do mora, kde loď stroskotala na neobývanom vulkanickom ostrove Umboi. Nikto by sa o plavidle nedozvedel, keby ho náhodou neobjavil zvedavý rybár, ktorý nasledoval lano a na pobreží vykopal z piesku 11 cestovných tašiek plných kokaínu.


Zbierku drog zobral do svojej dediny na neďalekom ostrove Budi Budi, ale onedlho si po drogy prišli pôvodní majitelia, ktorým kokaín vydal. V tej chvíli už pašerákom bolo na stope miestne námorníctvo a po naháňačke pašerákov muži zákona zadržali.

Pašeráci však svoje plavidlo vybavili pascami, vďaka ktorým ho zaplavila naftan a uväznila tam drvivú väčšinu nákladu kokaínu. Loď bola príliš ťažká na to, aby ju mohli odtiahnuť, a tak ju museli nechať na mieste a transportovať pašerákov.

Odporúčané
Zuzana žije časť roka v Austrálii, časť na Slovensku a medzitým ešte aj cestuje. Prezradila, ako sa jej to podarilo Zuzana žije časť roka v Austrálii, časť na Slovensku a medzitým ešte aj cestuje. Prezradila, ako sa jej to podarilo 2. augusta 2023, 9:30

Pri austrálskych brehoch sa preto momentálne nachádza plavidlo plné nafty a najmä kokaínu v celkovej hodnote až 50 miliónov dolárov. Nikto nevie, kam sa loď odplavila či stroskotala, ale ak máš rád dobrodružstvá a nebojíš sa dlhoročným trestom za drogy, môžeš sa ju vybrať hľadať.

Domov
Zdieľať
Diskusia