Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. septembra 2018, 15:48
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Kalifornia je prvým americkým štátom, ktorý zakázal kozmetiku testovanú na zvieratách. Nehumánnym praktikám odzvonilo

MÓDA KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU TESTOVANIE NA ZVIERATÁCH
Uložiť Uložené

Novinku v kalifornskej legislatíve podporili aj mnohé veľké kozmetické značky.

Kalifornskí ochranári zvierat majú po novom dôvod na radosť. Zlatý štát sa stal totiž historicky prvým v rámci USA, ktorý celoplošne zakázal všetky kozmetické produkty testované na živých tvoroch. Výrobcovia takýchto beauty prípravkov však majú ešte dosť času na ich distribúciu, keďže legislatíva by mala vstúpiť do platnosti až 1. januára 2020.

Návrh zákona zostavila senátorka Cathleen Galgiani a veľmi sa potešila, že ho podporili aj mnohí ďalší. Okrem toho, že kozmetika, ktorá nie je testovaná na zvieratách, je oveľa humánnejšia, je rovnako podľa senátorky aj dobrým biznisom. Množstvo ľudí si predsa potrpí na tom, aby ich prípravky predtým, ako si ich kúpia, nikomu a ničomu neublížili.

Samozrejme, že obchodovanie nebolo primárnym zámerom návrhu, no je to len ďalším benefitom a dôvodom k tomu, aby sa skoncovalo s testovaním na malých a bezmocných tvoroch. Novinku v kalifornskej legislatíve podporili aj mnohé veľké kozmetické značky, ako napríklad Lush Cosmetics.

Len pred pár dňami sa aj Slovensko zaradilo medzi ostatné vyspelé štáty prijatím a schválením novely zákona o veterinárnej starostlivosti, vďaka ktorej už konečne zvieratá v našej krajine nie sú považované za obyčajnú vec, ale za živú a cítiacu bytosť.

Domov
Zdieľať
Diskusia