Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. augusta 2018, 15:02
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Pracuje 17 hodín denne a poslednú väčšiu dovolenku mal v roku 2001. Z Elona Muska sú lekári zhrození

TECH ELON MUSK TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Podobný pracovný a spánkový režim vedie ku skoršej smrti a zlej kvalite života. Elon však ide ďalej.

Elon Musk patrí medzi najobdivuhodnejších ľudí na planéte, no treba uznať, že na väčšine fotiek či vystúpení vyzerá byť bez energie. Nedávno sa New York Times vyjadril, že v poslednej dobe zvláda pracovať až 120 hodín týždenne, čo je v prepočte asi 17 hodín denne, vrátane víkendov – čiže absurdne veľa.

Musk dokonca premeškal aj svoje narodeniny a na bratovu svadbu sa uvoľnil len na niekoľko hodín – takisto dodal, že si poriadnu dovolenku trvajúcu aspoň týždeň nedoprial už od roku 2001 – a aj vtedy bola dôvodom malária. Ako však tvrdí, situácia kedysi bývala ešte horšia, pred pár rokmi totiž nemával čas ani len opustiť pracoviská a na vzduch sa nedostal tri či štyri dni.

Čísla Elona Muska môžeme prepočítavať, ako len chceme, no nad sedem hodín bez práce denne sa nedostane – prirátajme k tomu dopravu, jedlo a vychádza nám, že v posteli Elon naozaj netrávi veľa času. To sa však poriadne bije s Muskovými plánmi a jeho životný štýl by sa podľa expertov mal čoskoro zrútiť.

Každý dospelý človek v produktívnom veku by sa mal snažiť dosiahnuť aspoň 6 či 7 hodín v posteli denne, inak prichádzajú rôzne zdravotné problémy ako obezita, cukrovka, vysoký tlak, zvýšený stres, porážka či zlyhanie srdca. Ak bude teda Musk aj naďalej pracovať s podobným nasadením, pre jeho zdravie to ani náhodou nevyzerá dobre.

Pracuje 17 hodín denne a poslednú väčšiu dovolenku mal v roku 2001. Z Elona Muska sú lekári zhrození
Zdroj: OnInnovation

Domov
Zdieľať
Diskusia