Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. augusta 2018, 15:35
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Malý 2-ročný indonézsky chlapec vyfajčí 40 cigariet denne. Ak mu rodičia ráno nedovolia zápaliť si, celý deň plače

ZAUJÍMAVOSTI CIGARETY
Uložiť Uložené

Chlapec z Indonézie nezačal žiť veľmi zdravo.

Deti z Indonézie fajčia podozrivo veľké množstvá cigariet. Už pred takmer desiatimi rokmi sa na internete objavilo video, v ktorom sa objavil malý chlapec zamilovaný do fajčenia cigariet.

Podobné videá sa objavovali pravidelne, ale postupom času sa zrejme znižuje aj vek týchto detí. Najnovšie sa po sociálnych sieťach opäť šíri príbeh tentoraz len dvojročného chlapca.

Malý Rapi Ananda Pamungkas žije v indonézskej provincii Západná Jáva a cigarety objavil pri stánku vlastnej mamy. Nikto mu samozrejme cigaretu neponúkol sám od seba, pretože malý Rapi ju našiel na zemi. Cigaretový ohorok si zobral do ruky a onedlho sa stal závislým.

Zvláštne vyznieva rozprávanie rodičov mladého chlapca, pretože najskôr mali pocit, že pohľad na fajčiace dieťa je mimoriadne zábavný. Netrvalo dlho a chlapec fajčil desiatky cigariet za deň, pričom rodičom začal upíjať aj z kávy. Momentálne denne zvládne aj 40 kusov.

Obaja pochopili, že fajčenie dieťaťa sa premenilo na problém, lenže nevedia, ako ho majú od cigariet odnaučiť. Ak mu ráno nedovolia zapáliť si cigaretu, malý Rapi jednoducho začne plakať a odmieta akokoľvek spolupracovať, kým si do tela opäť nedá dávku nikotínu.

Odporúčané
Čo sa deje s tvojím telom pri fajčení? Oxid uhoľnatý „vysáva“ kyslík z orgánov, v krvi ti koluje arzén aj kyanid Čo sa deje s tvojím telom pri fajčení? Oxid uhoľnatý „vysáva“ kyslík z orgánov, v krvi ti koluje arzén aj kyanid 3. novembra 2023, 14:30


Domov
Zdieľať
Diskusia