Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. augusta 2018 o 22:41
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Zomrela hokejová legenda Stan Mikita. Rodák zo Slovenska odohral celú kariéru v tíme Chicago Blackhawks

ŠPORT CHICAGO BLACKHAWKS
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Stan Mikita zomrel v obklopení svojej milovanej rodiny.

V poslednom období nás opúšťajú slovenské legendy. Pred pár dňami sme sa navždy rozlúčili so Stanom Dančiakom a zo zámoria k nám len pred malou chvíľou prišli smutné správy o smrti Stana Mikitu.

Legendárny hokejista strávil dlhé roky v tíme Chicago Blackhawks, ktorý o smrti aj informoval na svojich sociálnych sieťach.


Stan pochádzal zo Slovenska, ale po ôsmich rokoch v našej krajine odcestoval do Kanady, kde sa stal hokejovou hviezdou. Narodil sa v obci Sokolčice, ktorá dnes už ani neexistuje, pretože ju zaliala voda pri výstavbe Liptovskej Mary.

Rodina Stana Mikitu vydala vyhlásenie, v ktorom informovala všetkých fanúšikov, že Stan zomrel obklopený milovanými ľuďmi a onedlho budú zverejnené aj detaily poslednej rozlúčky.

Mikita bol miláčikom fanúšikov zo Chicaga, pretože celú kariéru v NHL odohral práve v tíme Blackhawks a aj v pokročilom veku pravidelne chodieval na stretávky hráčov s podporovateľmi. Bývalý hokejista zomrel vo veku 78 rokov.

Chicago už vydalo aj krásne spomienkové video


Domov
Zdieľať
Diskusia