Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. augusta 2018, 19:31
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Svokra ušla z rodinnej dovolenky na vlak späť domov. Slovenskí policajti v Chorvátsku riešia aj tie najbizarnejšie problémy

ZAUJÍMAVOSTI CHORVÁTSKO DOVOLENKA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Naši policajti si cez leto v Chorvátsku nemajú ako oddýchnuť.

Naši policajti sa v lete už tradične vybrali do Chorvátska, kde pomáhajú turistom zo Slovenska, ktorí do príjemnej destinácie vo veľkom prúdia. Popri Jadranskom mori sa vozia v klasickom slovenskom policajnom aute a očividne sa nenudia, pretože svoje dni nemôžu ani zďaleka tráviť vylihovaním na pláži.

Na oficiálnej facebookovej stránke mužov zákona sa pravidelne objavujú príspevky o tom, čo policajti za uplynulý týždeň urobili, komu pomohli a aké situácie museli riešiť. V jednotlivých príspevkoch nie je núdza o bizarné situácie, a tak sa spolu poďme pozrieť na to, čo v prvej polovici leta slovenskí policajti v Chorvátsku už stihli zažiť.

Prvý augustový týždeň nebol oproti mesiacu júl o nič jednoduchší. Dovolenkujúci Slováci v hoteli využili nadštandardné služby, ale pri odchode odmietali doplatiť poplatky navyše. Ďalší turista si na pomoc pri ceste k moru zbalil aj plynovú pištoľ, za ktorú dostal pokutu, lebo ju na hraniciach nenahlásil.

Najväčší úsmev policajti zažívali pri príhode o tom, ako sa slovenskej rodine stratila svokra a celých 24 hodín o nej nikto nič nevedel. Staršia pani pritom z rodinnej dovolenky ušla a vybrala sa naspäť domov. Nevedno, čo ju tak veľmi nahnevalo, ale riešenie zvolila veľmi kreatívne. Zať ju určite aktívne hľadal.

Ani na konci júla nemali Slováci bezstarostnú dovolenku. Policajti pomáhali s defektom, krádežou všetkých štyroch kolies a čelili aj vyhrážkam opitého dovolenkára po diskotéke.

Odporúčané
Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom 26. marca 2024, 15:30

Najzábavnejšia príhoda však pochádzala od neznámej ženy, ktorá vlastne nevedela, čo od policajtov potrebuje, a tak s nimi 30 minút klebetila pomocou monológu.

Mužom zákona sa určite páčilo počúvať o tom, koľko vysokých škôl vyštudovala a ako jej bohatý Rakúšan neustále kupuje nové autá.

 

 

Slovákom nedajú pokoj miestni Chorváti ani na nudistických plážach. Jedného vraj Chorvátka vyprovokovala svojou hlučnosťou natoľko, že ju šiel nahlásiť rovno slovenskej polícii, ktorá samozrejme nemohla v podobnom prípade veľmi pomôcť.

Slováci sa nezapreli ani pri žiadosti o policajnú pomoc pri vyriešení dilemy, či si môžu nechať cez noc osušku na pláži, aby mali ráno najlepšie miesta. Už dávno nie.

Domov
Zdieľať
Diskusia