Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júla 2018, 17:52
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Cez 120 000 eur za deň. Na Hamiltona sa nechytá ani Cristiano Ronaldo po tom, čo pretekár podpísal novú zmluvu

ŠPORT CRISTIANO RONALDO LEWIS HAMILTON
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Pretekár sa bude môcť kúpať v peniazoch.

Pretekár Lewis Hamilton sa po podpise predĺženia zmluvy s tímom Mercedes stal najlepšie plateným účastníkom seriálu Formuly 1. Rokovania o novej zmluve prebiehali už od konca minulého roka a aj keď Hamilton oslávil už svoje 33. narodeniny, z kolotoča F1 tak skoro neplánuje odísť.

Kontrakt podpísal do konca sezóny 2020, pričom vyhlásil, že by chcel počkať, ako sa v F1 vyvinie situácia o dva roky a až potom sa rozhodne, či chce odísť do dôchodku. Zmluvu zároveň označil za formalitu, pretože bol členom pretekárskej rodiny Mercedesu posledných 20 rokov a nemal by kam odchádzať. Súčasná sezóna je pritom naozaj plná vzrušujúcich momentov, o čom svedčí aj tesný stav v priebežnej klasifikácii jazdcov.

Hamilton zarobí vďaka novej zmluve až 44,8 milióna eur, ak k základnej mzde prirátame aj všetky bonusy. V momentálnej situácii to z neho robí najlepšie plateného britského pretekára na svete a závidieť by mu mohli aj veľké hviezdy ako Cristiano Ronaldo. Ronaldo síce podpísal zmluvu v Juventuse a každý rok zarobí 30 miliónov eur, avšak Hamilton je na tom ešte lepšie. Za týždeň zarobí cez 800-tisíc eur, za deň 122-tisíc eur, za hodinu viac ako 5100 eur a za obyčajnú sekundu cez 1,4 eura.

Domov
Zdieľať
Diskusia