Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júla 2018, 11:58
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Na letisku v Bratislave malo lietadlo nehodu. Pilot vraj zabudol vysunúť podvozok

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA LETISKO LIETADLO
Uložiť Uložené

Pristávanie súkromného lietadla nedopadlo najlepšie.

Bratislavské letisko ani zďaleka nepatrí medzi tie najvyťaženejšie. Aj napriek tomu tam dochádza k problémom i nehodám a jedna z nich pochádza práve z dnešného doobedia. Počas pristávania lietadla totiž nebol vysunutý podvozok a neveľké lietedalo tak malo od hladkého pristátia ďaleko.


Ide o súkromné lietadlo Rochwell 112-Commander 115TC, všetko sa udialo na letiskovej dráhe 04-22. Zatiaľ nie je jasné, prečo sa malému lietadlu neaktivoval pristávací podvozok, podľa skorších informácií portálu tvnoviny.sk pilot jednoducho zabudol. Na palube bol len kapitán lietadla, ktorý podľa informácií slovenskej polície nebol pod vplyvom alkoholu. To patrí zatiaľ neznámemu českému podnikateľovi.

Dobrá správa je, že nedošlo k žiadnym zraneniam. Na mieste boli prítomní hasiči i polícia. Prevádzka letiska pritom nebola obmedzená, vyhlásená nebola ani pohotovosť. Lietadlo sa okolo obeda začalo odstraňovať. Keď stroj z dráhy odtiahnu, bude nutné skontrolovať aj tú, kým sa prevádzka letiska vráti do starých koľají.

Domov
Zdieľať
Diskusia