Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júla 2018, 21:44
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Joaquin Phoenix považuje Jokerovu sólovku za unikátny a jedinečný film. Priznal tiež, že scenár ho poriadne vydesil

FILMY A SERIÁLY JOAQUIN PHOENIX
Uložiť Uložené

Zdá sa, že tentokrát sa dočkáme poriadne temnej a nekompromisnej nálože.

Na Filmkulte sme vám už nedávno priniesli správy, že kultového komiksového záporáka Jokera si zahrá Joaquin Phoenix. Jeho meno sa s týmto projektom skloňovalo často, teraz však máme jeho účasť potvrdenú aj oficiálne.

Phoenix si šialeného klauna chaosu strihne v sólovke, ktorá bude stáť mimo DC univerzum a jej réžie sa ujme Todd Phillips (The Hangover, War Dogs).

O príbehu zatiaľ nevieme veľa, ale film je tvorcami popisovaný ako "drsná a temná štúdia muža, ktorý je odvrhnutý spoločnosťou, čo však nebude len charakterovou štúdiou, ale aj komplexnejším príbehom".

K samotnej úlohe sa už stihol vyjadriť aj samotný Phoenix. „Vždy to trvá nejaký čas, kým sa rozhodnem, či prijmem tú alebo onú rolu,“ povedal herec. „Takže najprv som si prečítal scenár a stretol sa s Toddom Phillipsom. Myslím, že je veľmi zaujímavý a zdá sa, že má pozoruhodné chápanie pre tento svet.

Od začiatku vie, čo chce povedať. A je niečo veľmi príťažlivé, že s ním spolupracujem práve na tomto konkrétnom projekte. Cítiť, že ide o jedinečný film, príbeh je zasadený vo svojom svete a hlavne: ku*evsky ma desí!“

Joaquin Phoenix považuje Jokerovu sólovku za unikátny a jedinečný film. Priznal tiež, že scenár ho poriadne vydesil
Zdroj: Sony Pictures Classics

Jokerov film by mal byť drsným príbehom v štýle Goodfellas či Taxi Driver od Martina Scorseseho. Koniec-koncov, samotný Scorsese bude snímku produkovať. Po tom, čo bolo oznámené, že si Jokera strihne práve Phoenix, mnohí jasali a zhodli sa, že ide o výbornú voľbu. Herec však prezradil, že si spočiatku vôbec nebol istý, či má rolu vziať.

„Scenáristi a režisér samozrejme majú nejaké očakávania a svoju predstavu,“ poznamenal. „Takže som prežil ten úzkostný moment, kedy som si hovoril: 'Naozaj naplním očakávania?' Napokon však musíte nájsť svoju vlastnú cestu, ako sa do toho dostať.“

Podotkol tiež, že na sebe cíti tlak a má pocit, akoby práve táto rola od neho ako herca vyžadovala niečo "viac", než iné filmové postavy.  Prezradil tiež, že o podobne ladenom filme sám uvažoval pred približne 3 či 4 rokmi.

„Svojmu agentovi som hovoril: 'Prečo proste nevezmú niektorú z týchto postáv a nespravia o nej nízkorozpočtový film? Film, ktorý by bol skôr charakterovou štúdiou, pokojne aj zápornej postavy.'

Ale povedal som si, že Jokera proste nemôžem hrať. Proste nie. Už ho predo mnou stvárnili perfektne. Takže som premýšľal o iných postavách a môj agent sa ponúkol, že mi môže dohodnúť schôdzku s predstaviteľmi Warner Bros. Ale hovoril som si, že len tak tam proste prísť nemôžem.

Joaquin Phoenix považuje Jokerovu sólovku za unikátny a jedinečný film. Priznal tiež, že scenár ho poriadne vydesil
Zdroj: DC Comics

Potom som na to ale úplne zabudol, ale keď som napokon počul o tomto filme, tak som si pomyslel: 'Hej, to znie zaujímavo a je to presne ten druh hereckej skúsenosti, ktorý potrebujem. Film založený na komiksovej postave.' Mal som dojem, že mi ponúka pomerne veľký priestor vyhrať sa s jej charakterom.“

Žánrovo by sa Jokerova sólovka mala blížiť skôr thrilleru či noir gangsterke. Phoenix sa ale vyjadril, že by nerád snímku nálepkoval nejakými žánrovými značkami.

„Nepovedal by som však, že ide o superhrdinský či štúdiový film... Neviem, príde mi skrátka výnimočný a čo je najdôležitejšie: Todd je ohľadom tej látky nadšený a ochotný dať jej všetko.

A to je na tom skvelé. Keď si to tak vezmete, tak unikátne na podobných snímkach je, že tu síce máme neuveriteľné postavy, ale tie stále zápasia s nástrahami reálneho sveta. Vždy som si myslel, že tieto komiksové postavy si zaslúžia byť trochu podrobnejšie preštudované. A to je presne to, čo Todd považuje na tomto nápade za lákavé.“

Joaquin Phoenix považuje Jokerovu sólovku za unikátny a jedinečný film. Priznal tiež, že scenár ho poriadne vydesil
Zdroj: The Weinstein Company

Vychádzajúc teda z hercových slov asi môžeme povedať, že nás čaká skôr komorný príbeh, kde sa bude dbať na atmosféru a psychológiu postáv. Práve podobný prístup by mohol byť pre Warner Bros./DC vykročenie novým a zaujímavým smerom. Budeme teda veľmi zvedaví, ako Joaquin kultového Jokera stvárni.

Konkurentom mu samozrejme bude Heath Ledger (Dark Knight), ktorý sa svojím stvárnením už nezmazateľne zapísal do pamäti divákov. Prísť s niečím novým je iste výzva. Ak to ale niekto dokáže, tak práve Joaquin Phoenix. Myslíte si, že je pre Jokera vhodnou voľbou? Zahlasujte v ankete.

Anketa:
Ste spokojní, že Jokera stvárni práve Joaquin Phoenix?
Rozhodne áno, lepší výber si neviem predstaviť.
Zatiaľ neviem, ale dám mu šancu.
Vôbec nie. Podľa mňa sú oveľa vhodnejší kandidáti.
Rozhodne áno, lepší výber si neviem predstaviť.
57 %
547 Hlasov
Zatiaľ neviem, ale dám mu šancu.
42 %
404 Hlasov
Vôbec nie. Podľa mňa sú oveľa vhodnejší kandidáti.
2 %
16 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia