Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júla 2018, 17:59
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Peter Sagan takmer vyhral aj 4. etapu na Tour de France. V tesnom finiši skončil na druhom mieste

ŠPORT PETER SAGAN TOUR DE FRANCE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovák strácal na víťazstvo len zopár centimetrov.

Slovenský cyklista Peter Sagan nemal na včerajšej tímovej časovke šťastie ani dostatok síl. Po menšom úvodnom probléme s bicyklom Sagan rýchlo pocítil, že nebude mať šancu stíhať so svojím tímom, a tak do cieľa prišiel o pár minút neskôr.

Tím Bora-Hansgrohe dostal počas pretekov pokyn, aby na Sagana nečakali a pokračovali v rýchlom tempe, a tak si Sagan aspoň pripravil pôdu na budúce etapy. Vo štvrtej etape začínali cyklisti pri oceáne a pri rovnakom oceáne aj svoju púť končili, pričom Peťo na šprintérskej prémii nebodoval naplno. Skončil v nej na na siedmom mieste, za ktoré získal 9 bodov a mohol sa sústrediť na záver etapy.

Skvelým prejavom športovej solidarity bolo aj spomalenie pelotónu 50 kilometrov pred koncom. Odohral sa v ňom pád, pri ktorom zo svojich bicyklov spadli viacerí cyklisti aj s lídrom tímu Astana, avšak pelotón počkal, kým sa cyklisti zdvihnú a umožnil im návrat do balíka. Skupina v úniku po spomalení pelotónu zvýšila svoj náskok na približne dve a pol minúty, čo však nestačilo na zrýchlenie pelotónu v posledných desiatkach kilometrov.

Odporúčané
17. etapa Tour de France: Záverečný špurt vedúcej dvojice celkového poradia pre Pogačara, no žltý dres drží bezpečne Vingegaard 17. etapa Tour de France: Záverečný špurt vedúcej dvojice celkového poradia pre Pogačara, no žltý dres drží bezpečne Vingegaard 20. júla 2022, 17:04

Len kilometer a pol pred koncom bol únik konečne dobehnutý, ale záver poznačil ešte ťažký pád. Našťastie Petra Sagana nezasiahol, a tak mohol Slovák bojovať o víťazstvo. Ušlo mu len tesne, pretože sa dlho držal za kolesom víťaza Gaviriu a napokon mu cieľová fotografia potvrdila druhé miesto.


Domov
Zdieľať
Diskusia