Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júla 2018, 21:23
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Kim Čong-un sa po KĽDR premával v starej Lade. Svoj pancierovaný Mercedes vymenil pri jazde na vidieku

ZAUJÍMAVOSTI KIM ČONG-UN
Uložiť Uložené

Severokórejský diktátor spôsobil na internete hromadu úsmevov.

Kim Čong-un si vždy potrpel na svojich ochrankárov aj vozidlá, v ktorých jazdí. Celý svet pred pár týždňami obleteli fotografie zo stretnutia s Donaldom Trumpom v Singapure, kde Kim dorazil vo svojom obrnenom Mercedese a nemohli chýbať ani ochrankári bežiaci popri aute. Do Číny nedávno cestoval vo svojom špeciálnom pancierovanom vlaku, takže na bezpečnosť si diktátor očividne potrpí, lenže najnovšie fotky zo Severnej Kórey na prvý pohľad neobsahujú žiadnu zvýšenú ochranu.

Vodca sa mal vybrať do provincie hraničiacej s Čínou, aby si tam na vlastné oči prezrel vojenské stanice či farmy, ale ako správny muž ľudu neprišiel v Mercedese. Radšej sa nechal vyvážať na zadnom sedadle zelenej Lady Priora, ktorá rozhodne nepatrí medzi najnovšie ani najluxusnejšie vozidlá, aké má Kim k dispozícii. Fotografie z KĽDR síce nezachytili aj prednú časť auta, avšak pri pohľade na zábery je jasné, v čom sa diktátor vozil.

Fotografie z návštevy sa objavili aj vo vládnom denníku Rodong Sinmun, čo pravdepodobne znamená, že Kim ako správny diktátor iba chcel zapôsobiť na svojich obyvateľov a chudobných farmárov, ktorí si nemôžu myslieť, že zatiaľ čo oni pracujú na poliach, Kim Čong-un sa vyváža v Mercedese s úpravami za stovky tisíc eur. Možno aj Lada dostala podpovrchové úpravy, ktoré na fotkách nevidíme.

Odporúčané
Koronavírus mal v Severnej Kórei zabiť skoro 200 vojakov, presný počet nakazených ale nepoznáme (Rozhovor) Koronavírus mal v Severnej Kórei zabiť skoro 200 vojakov, presný počet nakazených ale nepoznáme (Rozhovor) 9. apríla 2020, 12:30



Domov
Zdieľať
Diskusia