Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júla 2018, 14:38
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Austrália bude každé dva týždne pokutovať rodičov, ktorí nezaočkujú svoje deti

ZAUJÍMAVOSTI AUSTRÁLIA
Uložiť Uložené

V Austrálii pristúpili ku serióznejšiemu nariadeniu.

Bez vakcín by sme dodnes zomierali na choroby, ktorým v súčasnosti vieme predísť. Aj keď v posledných rokoch získavali popularitu myšlienky o tom, že vakcíny spôsobujú rôzne zdravotné problémy, množstvo vedeckých štúdií nikdy nepreukázalo žiadne priamy prepojenie medzi vakcínami a diagnózami ako autizmus.

Vlády po celom svete to prinútilo zvoliť radikálnejší prístup ku nezodpovedným rodičom, ktorí svoje deti odmietajú dať zaočkovať. Najnovšie sa v médiách objavila Austrália, kde od 1. júla platí nové nariadenie zamerané práve na rodičov. Ak nedajú svoje deti zaočkovať, dostanú pokutu v podobe zrušenia rodinných prídavkov, ktoré dostávajú každé dva týždne.


Nariadenie bude aplikovateľné najmä na rodiny dostávajúce prídavky v rámci sociálneho balíčka Family Tax Benefit Part A. Balíček je dostupný pre rodiny zarábajúce približne 59-tisíc dolárov ročne a ak rodičia nedajú svoje deti zaočkovať, štát im strhne 21 dolárov za každé nezaočkované dieťa.

Odporúčané
Zuzana žije časť roka v Austrálii, časť na Slovensku a medzitým ešte aj cestuje. Prezradila, ako sa jej to podarilo Zuzana žije časť roka v Austrálii, časť na Slovensku a medzitým ešte aj cestuje. Prezradila, ako sa jej to podarilo 2. augusta 2023, 9:30

Rodiny s väčším počtom detí by preto mohli prísť o slušný balík peňazí, pretože ako sme už vyššie spomínali, peniaze im prichádzajú každé dva týždne. Minister Dan Tehan vyhlásil, že ak rodičia nedajú zaočkovať svoje deti, zbytočne a najmä dobrovoľne vystavujú vlastných potomkov riziku nákazy.

Dôležité je aj zachovanie kolektívnej imunity, ktorá umožňuje ľuďom nezaočkovaným napríklad zo zdravotných dôvodov zostať v bezpečí pred nákazou, ale kolektívna imunita bude klesať, ak si rodičia nájdu na internete pochybné informácie a začnú proti očkovaniu bojovať. Vidina straty peňazí preto určite vo väčšine prípadov zaberie.

Domov
Zdieľať
Diskusia