Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júla 2018, 18:33
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Ak nechcete skončiť na jedálničku prehistorického žraloka, radšej sa moru vyhnite. Akčná jazda s Jasonom Stathamom sľubuje svižnú zábavu

FILMY A SERIÁLY THE MEG
Uložiť Uložené

The Meg má určite potenciál stať sa skvelou zábavou, takže mu budeme držať palce. Snáď nesklame.

Akčný blockbuster The Meg je na leto ako stvorený. Prehistorický žralok, ktorého bude musieť zničiť Jason Statham, síce asi nebude mať na ľudí taký dopad ako svojho času Spielbergove Čeľuste, ale slušnú popcornovku by sme dostať mohli. Pokiaľ sa samozrejme filmári nebudú brať prehnane vážne.

 

O deji vlastne už po pozretí traileru viete všetko. Objaví sa žralok, o ktorom sa myslelo, že je dávno vyhynutý a začne likvidovať uvrieskaných turistov. Do akcie sa povolá tím expertov s cieľom nebezpečného predátora zlikvidovať. Tí sa však ocitnú uväznení pod vodou a v boji proti obrovskému žralokovi budú musieť siahnuť na dno svojich síl.

Podľa doterajších ukážok sa zdá, že tvorcovia túto látku vzali za správny koniec, takže nebude chýbať nadhľad, hlášky a porcia kvalitnej akcie. Skrátka všetko, čo od poctivého popcorňáku očakávate.

Film bude vychádzať z knihy Stevea Altena a pôvodne sa mal réžie zhostiť Eli Roth (Hostel). Ten sa však nepohodol so štúdiom, keďže chcel natočiť 150 miliónový blockbuster, ale s R-kovou prístupnosťou. Okrem iného si vraj chcel aj strihnúť hlavnú rolu.

Keďže mal však prehnané požiadavky a nulovú "star power", štúdio ho hodilo cez palubu a naverbovalo Jona Turteltauba (National Treasure, The Sorcerer's Apprentice). A ten môže byť slušnou náhradou.

Budeme sa síce uspokojiť s ratingom PG-13, avšak to samo o sebe ešte nemusí znamenať žiadnu katastrofu. Pri podobne veľkom projekte je to vlastne celkom logický krok.

Okrem Stathama uvidíme aj hercov, ako Ruby Rose, Jessica McNamee, Li Bingbing, Winston Chao, Rainn Wilson, Cliff Curtis či Robert Taylor. Na Slovensku sa snímky dočkáme 9. augusta (srpen) 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia