Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júla 2018, 17:47
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Šťastný Austrálčan našiel na svojom pozemku zlatú baňu. Drahý kov sa v nej ťažil pred dlhými rokmi

ZAUJÍMAVOSTI AUSTRÁLIA
Uložiť Uložené

Zlatá baňa nebola v oblasti jediná.

Austrálčan objavil na svojom pozemku miesto, ktoré by tam nikdy nečakal. Anthony Doolin si pozemok kúpil pred tromi rokmi, pretože leží neďaleko mesta Brisbane. Nehnuteľnosť ponúkala aj rozľahlú záhradu, ktorej rozloha dosahovala až 16,5 hektára, a tak ani nebolo jednoduché preskúmať ju. Pred kúpou pozemku Anthony ani netušil, že sa na ňom nachádza aj malá zlatá baňa.


Nešlo o metaforické miesto, ale o skutočnú zlatú baňu, kde sa pred dlhými rokmi pokúšali Austrálčania vykopať zlato a zarobiť hriešne veľké peniaze. Baňa napokon zostala opustená a Anthony ju jedného dňa našiel úplnou náhodou. Majiteľ do nej dokonca ani nikdy nevošiel a bližšie ju nepreskúmal, avšak baňa dosahuje hĺbku približne 6 metrov. V okolitých horách nebola jeho baňa jediná, pretože oblasť predstavovala lákavé miesto na amatérsku ťažbu zlata.

Anthonyho ani nikdy nepremohla zvedavosť a nešiel baňu preskúmať ba čo viac, minulý týždeň rovno nechal svoju mamu, aby celý pozemok predala. Získal zaň 1,35 milióna dolárov, takže o hodnote prípadného nájdeného zlata uvažovať nebude, pretože peňazí má dosť. Nový majiteľ by sa však do podzemia mohol zájsť pozrieť. Aj keď bola väčšina zlata určite vyťažená, pozostatky sa v bani nepochybne nájdu.

Odporúčané
Zuzana žije časť roka v Austrálii, časť na Slovensku a medzitým ešte aj cestuje. Prezradila, ako sa jej to podarilo Zuzana žije časť roka v Austrálii, časť na Slovensku a medzitým ešte aj cestuje. Prezradila, ako sa jej to podarilo 2. augusta 2023, 9:30


Domov
Zdieľať
Diskusia