Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júna 2018, 16:52
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Každý štvrtý Japonec by chcel zabiť svojho šéfa. Z prieskumu vychádza, že ľudia pracovnú morálku nezvládajú

ZAUJÍMAVOSTI JAPONSKO PRÁCA
Uložiť Uložené

Japonské pracovné nasadenie množstvo ľudí nezvláda.

Pracovať v Japonsku si vyžaduje obrovskú dávku trpezlivosť a sebazaprenia. Miestni zamestnávatelia vyžadujú pracovné nasadenie, ktoré by si v Európe hľadal len veľmi ťažko, a zamestnanci sú odmalička vychovávaní tak, aby usilovne pracovali nech sa deje čokoľvek. Množstvo Japoncov z práce zo zvyku neodchádza skôr ako ich šéf a pri ceste do zamestnania ich nedokáže zastaviť ani zemetrasenie.

Japonské mesto Osaka nedávno zažilo práve zemetrasenie a množstvo ľudí zostalo uväznených vo verejnej doprave smerom do práce. Aj keď svojim šéfom neskôr napísali, čo sa stalo a prečo nemôžu prísť na pracovisko, množstvo zo šéfov nemalo žiadne pochopenie a vyžadovali, aby namiesto verejnej dopravy prídu pokojne aj pešo. Pracovná morálka je jednoducho rozdielna, ale neznamená to, že je s ňou každý Japonec spokojný.

Každý štvrtý Japonec by chcel zabiť svojho šéfa. Z prieskumu vychádza, že ľudia pracovnú morálku nezvládajú
Zdroj: Pixabay

Spravodajská agentúra Shirabee nedávno vypracovala prieskum, ktorého sa zúčastnilo 1006 respondentov. Nachádzali sa medzi nimi ženy aj muži vo veku od 20 do 69 rokov a otázka znela jednoducho: „Chceli ste niekedy zabiť svojho šéfa?“ Možno nečakane, až 27 percent opýtaných pracovníkov v Japonsku odpovedalo na otázku pozitívne.

Odporúčané
„Rómovia nechcú pracovať, stačia im dávky.” Kvôli stereotypným nálepkám si až 70 % Rómov na Slovensku nevie nájsť prácu „Rómovia nechcú pracovať, stačia im dávky.” Kvôli stereotypným nálepkám si až 70 % Rómov na Slovensku nevie nájsť prácu 18. apríla 2024, 10:30

Každý štvrtý respondent preto už niekedy vo svojom živote zvažoval, že svojho šéfa jednoducho zabije. Skúsenosti zamestnancov z chvíľ po zemetrasení, kedy šéfom nezáležalo na zdravotnom stave svojich pracovníkov, ale na tom, prečo už nie sú v kanceláriách, podčiarkujú obrovskú frustráciu s podmienkami v korporáciách. Bezohľadnosť vedúcich pracovníkov však nie je aplikovateľná vo všeobecnosti. 

Domov
Zdieľať
Diskusia