Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júna 2018, 14:47
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Ešte stále nemáte svoj pár chunky sneakers? Vybrali sme ďalšie páry, ktoré sa oplatí vlastniť

MÓDA MÓDA REFRESHER YEEZY
Uložiť Uložené

Prečo si nespestriť topánkovník aj obdobným typom tenisiek, ktorý doslova pohĺtil celý módny priemysel?

Vývoj jednotlivých priemyselných či technologických odvetví je nezastaviteľný a inak tomu nie je ani v módnej brandži, ktorá je aktuálne na vrchole, čím na seba viaže pozornosť zo všetkých strán. O to viac, ak na trh príde s niečím kontroverzným, na prvý pohľad nenositeľným a následne sa z toho stane trend číhajúci na každom rohu. Obdobnú cestu majú za sebou aj takzvané chunky sneakers s masívnym retro vzhľadom pripomínajúcim nám zlaté deväťdesiate roky minulého storočia. 

Pred priblížne tromi mesiacmi sme vám priniesli náš prvý výber tých najzaujímavejších modelov, medzi ktorými nechýbali kúsky od značiek Y-3, Balenciaga alebo Louis Vuitton. Odvtedy už avšak ubehol nejaký ten piatok a zásadní hráči nespali na vavrínoch, ale pracovali na nových návrhoch a prevedeniach. 

Výsledkom je množstvo nových siluét s viac či menej odvážnym dizajnom a my sme sa preto rozhodli prísť s pokračovaním výberu o ďalších sedem párov. Viac vám už avšak napovedia nasledujúce riadky plné netradičnej obuvi. 

P.S. - Ceny uvádzané pri jednotlivých modeloch sú najnižšou čiastkou, za akú sa dali v čase uvedenia do predaja dostať kúpiť.  Samozrejme, reselleri si účtujú v niektorých prípadoch mnohonásobne väčšie cifry..


adidas Originals Falcon / 100 €

Nemecký výrobca s ikonickými tromi prúžkami bude mať v dnešnom článku početné zastúpenie, čo je dôkazom toho, že adidas sleduje trendy. Síce nie príliš ochotne, ale musíme uznať, že Nike okrem modelu M2K Tekno neprinieslo nič zaujímavé, aj keď nevieme, či je to naozaj na škodu... 

Vráťme sa ale naspäť k siluete Falcon z portfólia divízie Originals, ktorá v sebe nesie ten pravý závan deväťdesiatych rokov vyhľadávaný všetkými milovníkmi alternatívnej hudby. Na trh sa navyše dostala v pôsobivom farebnom prevedení vhodnom predovšetkým pre zástupkyne nežnejšieho pohlavia. Daný krok ľuďom v adidase jednoznačne vyšiel a chválime ich. 

 

Príspevok, ktorý zdieľa ‍♀ (@aly__ma),

adidas Yung 1115 €

Uvedená silueta je o trochu viac extravagantnejšia ako tá predchádzajúca, ale stále sa drží v rámci normy u bežných ľudí. Nie každý predsa navštevuje týždne módy alebo iné akcie spojené s módnym dianím, kde si môže obliecť, respektíve obuť čokoľvek... 

Výrazné farebné bloky, kontrasty a "chunky" vzhľad ulahodil mnohým fanúšikom tohto trendu, ktorí ale nie sú ochotní míňať horibilné čiastky za obuv. Pred pár dňami mal model Yung 1 v ponuke dokonca domáci Footshop, ale ako to už býva zvykom, tak po podobných releasoch sa len zapráši. 

 

Príspevok, ktorý zdieľa NINE (@nine.fr),

Puma Thunder Electric / 120 €

Áno, vieme, že túto klasiku od nemeckej značky sme vám prezentovali už skrz prvý článok, ale neuviesť ju znova by bolo doslova hriechom, alebo nie? Release s prívlastkom "Electric" nás pohltil neopozeranou hrou farieb a my sa ho nevieme nabažiť. Škoda, že ide o čisto dámsku záležitosť, ale ako sa hovorí: "Proti gustu, žiaden dišputát."

Puma začína konečne poriadne konkurovať adidas s Nike a nám sa to veľmi páči. 

 

Príspevok, ktorý zdieľa PUMA (@puma),

adidas Originals YEEZY 500 / 200 €

Každý, kto sa aspoň trochu vyzná, tak vie, že Kanye West bol vždy ďaleko pred ostatnými kolegami z branže, a to neplatí len pre hudobný segment, ale taktiež módny. Jeho kolekcie pre adidas častokrát búrajú limity stereotypu a aj napriek tomu, že nie sme so všetkým úplne stotožnení, musíme pred Yeezym zložit klobúk dole. 

Jeden z najpodarenších počinov je určite model YEEZY 500, ktorý sa už dočkal viacerých farebných prevedení a podľa zatiaľ dostupných informácií by mali pribudnúť ďalšie. Nevtieravý dizajn, jednoduché variácie a veľmi ľahká kombinovateľnosť robí z daných tenisiek nášho favorita v cenovej kategórií do 200 €.

IRO Curve Runner / 395 €

Pomalým tempom opustíme vody športovej módy a presunieme sa ku high fashion výrobcom, ktorých stránky sledujeme všetci, a to bez ohľadu na to, či si ich kúsky môžeme kedykoľvek dovoliť. Francúzska značka IRO Paris nepatrí medzi tie najznámejšie, ale svojou ponukou hravo predčí slávnejších kolegov. 

Uvedený brand by sme mohli charakterizovať ako alternatívny variant ku Saint Laurent Paris s tým rozdielom, že IRO ponúka o niečo lacnejšie šatstvo aj obuv. Na vlnu chunky sneakers však reaguje ukážkovo a zo svojich parížskych dielní vyťahuje tromf určený striktne pre ženy Curve Runner. Cena je samozrejme priamo úmerná kvalite. 

 

Príspevok, ktorý zdieľa IRO (@iroparis),

 

Príspevok, ktorý zdieľa IRO (@iroparis),

Gucci Rhyton / 700 €

Najpopulárnejší módny dom posledných sezón, ktorému dokážu ako tak konkurovať len Dior, Louis Vuitton alebo Balenciaga, si pod Alessandrom Michelem ide vlastnú ligu nevšedných dizajnov. Talianský módny mág má plnú hlavu kreatívnych nápadov, ktoré preniesol aj na obuv vrátane tenisiek. 

Čistá silueta s názvom Rhyton je toho jasným dôkazom, keďže aj napriek jednoduchému podkladu dokáže zaujať vďaka nápaditým potlačiam odkazujúcim na korene značky, ktorá je tu s nami 97 rokov. My hovoríme áno, a to aj napriek tomu, že si ich nemôžeme dovoliť a vlastne ani by sme ich nemali k čomu poriadne nosiť/zladiť. 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Gucci (@gucci),

 

Príspevok, ktorý zdieľa Gucci (@gucci),

Chanel Chunky sneakers / 900 €

Posledné a zároveň najlimitovanejšie tenisky nášho dnešného výberu, ktoré si naozaj môžu dovoliť len jedinci s poriadne plnými bankovými účtami. Reč je samozrejme o produkte módneho domu Chanel úzko spätého s Karlom Lagerfeldom a jeho vizíami plnými odvahy či rebélie. 

Obuv v štýle chunky sneakers bez žiadneho dodatočného pomenovania je zlatou čerešničkou na torte celého trendu, a to nielen vďaka logu umiestnenému na vonkajšej strane. V jednoduchosti je krása, pričom daným teniskám podľahol napríklad aj Pusha T alebo Dominika Cibulková. 

V prípade, že sa o módne dianie zaujímate trochu bližšie, určite nezabudnite navštíviť ani našu stránku Móda Refresher, ktorá vám poskytne vždy len tie najzaujímavejšie a najhorúcejšie informácie z módneho sveta. Ďakujeme za podporu a spoluprácu!

Anketa:
Ktoré nami vybrané chunky sneakers sa vám páčia najviac?
adidas Originals Falcon
adidas Yung 1
Puma Thunder Electric
adidas Originals YEEZY 500
IRO Curve Runner
Gucci Rhyton
Chanel Chunky sneakers
adidas Originals Falcon
12 %
49 Hlasov
adidas Yung 1
16 %
67 Hlasov
Puma Thunder Electric
11 %
45 Hlasov
adidas Originals YEEZY 500
16 %
67 Hlasov
IRO Curve Runner
9 %
37 Hlasov
Gucci Rhyton
17 %
68 Hlasov
Chanel Chunky sneakers
18 %
75 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia