Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. apríla 2018, 13:03
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Chunky sneakers aktuálne ovládajú svet obuvi. Po ktorých sa oplatí siahnuť?

MÓDA MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

Dizajn, ktorý nemusí byť po chuti každému, ale svoje miesto si našiel takmer u všetkých módnych domov či športových gigantov.

Tenisky, respektíve obuv celkovo je jednou z najdôležitejších vecí, čo sa týka výsledného dojmu z outfitu a daný fakt si dobre uvedomujú takmer všetci výrobcovia. Nie vždy síce urobia správny krok, ale aj ten si dokáže nájsť svojich fanúšikov, o čom svedčí trend chunky sneakers

Spočiatku opovrhovaný návrat do obdobia 90. rokov minulého storočia si postupne obľúbili všetci vrátane známych tvárí a aktuálne zrejme existuje len málo značiek, ktoré sa nepustili do vlastnej verzie. Za všetky môžeme spomenúť adidas, Puma, Balenciaga, Y-3, Louis Vuitton, Gucci, Under Armour alebo Prada. Teraz sa už ale poďme pozrieť na 7 párov, ktorými neurobíte krok vedľa, ale keďže trendy sú vrtkavé, nezaručujeme vám, že s nimi zabodujete aj v priebehu budúceho roka... 


adidas Yeezy Boost 700 "Wave Runner" / od 350 EUR

Tenisky, ktoré zažili premiéru počas prehliadky Yeezy Season 5, sa po prvýkrát dostali do predaja 12. augusta 2017 a okamžite boli vypredané. Záujemcov pritom neodradila ani cenovka stanovená na rovných 250 EUR, čo bolo o trochu viac ako pri opozeraných 350-tkách. 

Silueta typická pre 90. roky si okamžite získala svojich fanúšikov a nás to vôbec neprekvapuje, keďže patrí medzi to lepšie, čo aktuálny trend v rámci obuvi ponúka, alebo? Farebná kombinácia zelenej, čiernej, sivej, bielej a oranžovej pôsobí "fresh" a v prípade, že ste ochotní zaplatiť resell sumu pohybujúcu od 350 EUR, tak neváhajte a nájdite správnu veľkosť. 

Puma Thunder Spectra / 100 EUR

V ničom nezaostáva ani Puma prichádzajúca na trh s modelom čerpajúcim inšpiráciu okrem iného taktiež z kolaborácií so značkou Alexander McQueen a robí dobre. Hra farieb, vyvýšená podrážka a nízko nastavená cenovka robia z danej tenisky nielen nášho favorita. Dátum uvedenia do predaja je naplánovaný na 28. apríl, čo je už o pár dní, a tak podrobne sledujte stránky predajcov ako Sneakersnstuff.

Y-3 Kaiwa / Zatiaľ nedostupné 

Do vĺn chunky sneakers sa ponoril aj japonský mág Yohji Yamamoto, ktorý do svojej kolekcie Y-3 pre obdobie jeseň/zima 2018 zakomponoval obuv s futuristickým vzhľadom. To síce nie je žiadnou novinkou jeho práce pre adidas, avšak model s názvom Kaiwa určite zamieša kartami na trhu a neprekvapila by nás ani jeho nedostupnosť ihneď po vydaní. Veríme, že na vavrínoch nezaspí ani Footshop a tento podarený kúsok privedie aj do našich končín, keďže na parížskych mólach vyzeral viac ako len dobre...  

 

Príspevok, ktorý zdieľa Y-3 (@adidasy3),

Louis Vuitton Archlight / 980 EUR

Renomovaný francúzsky módny dom, ktorého pánsku sekciu len nedávno po Kimovi Jonesovi prebral mnohými milovaný a rovnako tak nenávidený Virgil Abloh, má v talóne taktiež vlastné chunky sneakers. Ide o dámsku siluetu, ale vidieť sme ich už napríklad mohli aj na Jadenovi Smithovi, ktorý kúsky LV nosieva pravidelne. 

Silueta nazvaná Archlight bola navrhnutá Nicolasom Ghesquierom a dokonale odzrkadľuje súčasnú formu modernej obuvi s dôrazom na históriu bežeckých tenisiek. Ako to už ale býva zvykom pri značke s nezameniteľným monogramom, tak cenovo sa pohybujeme vo veľmi vysokých číslach, čo so sebou prináša dávku snobizmu. Odolať daným kráskam však nedokázala ani naša tenistka Dominika Cibulková. 

Ruco Line x Jean-Marie Massaud / 330 EUR

Svoj vlastný pohľad nám prináša aj pomerne neznáma talianska značka, ktorú by sme mohli prirovnať napríklad ku krajanovi Hogan. Ide o čisto futuristickú záležitosť s prekvapivo dobrým vzhľadom v modrom odtieni vhodnom pre  všetkých pánov nestrácajúcich zbytočný čas. Ako môžete vidieť, niekedy aj menší výrobca dokáže prekvapiť a ponúknuť výbornú alternatívu k opozeranému. 

adidas x Raf Simons Ozweego III / 366 EUR

Belgický dizajnér s bohatou minulosťou či už pri vlastnej značke, pri módnom dome Dior alebo najnovšie u Calvina Kleina búra módne limity už vyše dvoch desaťročí a nemecký športový gigant mu dovolil popustiť uzdy fantázie aj pri teniskách

Výsledkom je na prvý pohľad bizarný kúsok, ktorý si avšak po krátke dobe zamilujete rovnako ako napríklad Yzomandias (Logic) a budete ich striedať len veľmi sporadicky. Dobrou správou je, že hneď niekoľko farebných kombinácií nájdete aj v predajniach pražského/bratislavského Footshopu

Balenciaga Triple S / 750 EUR

Demnu Gvasaliu nemusíte mať v láske, ale zobrať mu status prevratného návrhára jednoducho nemôžete. Gruzínsky absolvent prestížnej školy v Antverpách priniesol so sebou do módy nadrozmerné veci, a to aj v rámci obuvi, o čom svedčia jeho počiny či už pre Vetements alebo Balenciaga

Do dnešného článku sme sa rozhodli zaradiť pravdepodobne najpopulárnejšie chunky sneakers nielen medzi celebritami, ale aj medzi bežnými ľuďmi s plnými peňaženkami a zmyslom zaujať. Za necelý rok bolo dostupných už viacero farebných kombinácií, spomedzi ktorých by sme najviac vypichli úplne prvú čiernu verziu alebo kúsok špeciálne určený pre DSM. 

 V prípade, že sa o módne dianie zaujímate trochu bližšie, určite nezabudnite navštíviť ani našu stránku Móda Refresher, ktorá vám poskytne vždy len tie najzaujímavejšie a najhorúcejšie informácie z módneho sveta. Ďakujeme vám za podporu!

Anketa:
Ktoré nami vybrané chunky sneakers sa vám páčia najviac?
adidas Yeezy Boost 700
Puma Thunder Spectra
Y-3 Kaiwa
Louis Vuitton Archlight
Ruco Line x Jean-Marie Massaud
adidas x Raf Simons Ozweego III
Balenciaga Triple S
adidas Yeezy Boost 700
16 %
136 Hlasov
Puma Thunder Spectra
11 %
96 Hlasov
Y-3 Kaiwa
8 %
72 Hlasov
Louis Vuitton Archlight
13 %
111 Hlasov
Ruco Line x Jean-Marie Massaud
10 %
85 Hlasov
adidas x Raf Simons Ozweego III
10 %
89 Hlasov
Balenciaga Triple S
31 %
260 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia