Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júna 2018, 20:40
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Americká lovkyňa hrdo pózovala s mŕtvou žirafou, ktorú zastrelila. Spoločne s vládou si vyslúžili obrovskú vlnu kritiky

ZAUJÍMAVOSTI AMERIKA
Uložiť Uložené

Legálne lovenie zvierat v Afrike je veľmi populárnou turistickou atrakciou.

Vo svete snáď neprejde ani týždeň bez toho, aby sa na internete neobjavili fotografie zastrelených zvierat, ktoré vyvolajú veľkú vlnu kritiky. Najnovší olej do ohňa priliala americká lovkyňa, ktorá bola údajne identifikovaná ako Tess Thompson Talley. Do Juhoafrickej republiky sa vydala zastrieľať si na zvieratá, aj keď úplne legálne, a následne sa hrdo odfotila so svojou trofejou.

Zabila vzácnu žirafu sfarbenú do čiernej farby, ale podľa pózovania na fotkách jej to v žiadnom prípade nevadilo. Profil na Twitteri s názvom Africa Digest zábery zdieľal a pridal aj zopár nahnevaných riadkov o tom, ako smrť žirafy nie je len vinou „neandrtálskej lovkyne“. Svoj obrovský podiel na tom má aj vláda Juhoafrickej republiky, ktorá ticho toleruje súkromné lovecké farmy, kam prichádzajú bohatí ľudia z celého sveta, aby si mohli v pokoji zastreliť divoké zviera a odniesť si domov trofej.


Odporúčané
Michal šiel na najvyšší vrch Ameriky: Počas výstupu tam zomreli traja ľudia. Pár dní nato aj známy Slovák (Rozhovor) Michal šiel na najvyšší vrch Ameriky: Počas výstupu tam zomreli traja ľudia. Pár dní nato aj známy Slovák (Rozhovor) 21. februára 2024, 14:30

Profil v ďalšom odkaze vyzval ľudí, aby začali bojkotovať vládu, ktorej očividne na africkej prírode nezáleží a začali brániť svoj kontinent sami. Pod príspevkami sa strhla debata o tom, aká je lovkyňa bezcitná a ako sa ľudia nemôžu spoliehať na vládu, ktorej záleží len na peniazoch.

Objavili sa však aj komentáre kritizujúce samotný príspevok, pretože je v ňom spomenutá aj farba pleti americkej lovkyne, ktorá nehrá v probléme veľkú rolu. Zvieratá do Afriky prichádzajú legálne zabíjať ľudia s najrôznejšími odtieňmi pleti, a tak by vraj mala byť debata posunutá skôr do roviny transformácie juhoafrického loveckého turizmu.


Domov
Zdieľať
Diskusia