Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júna 2018, 15:46
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Otrasné zdravotníctvo a zničená krajina. Za príšerný stav Slovenska si ľahostajnosťou môžeme sami, týchto 7 filmov sa to snaží zmeniť

ZAUJÍMAVOSTI RTVS
Uložiť Uložené

Siedmich režisérov zaujali príbehy osobnej odvahy ľudí, ktorí sa nebáli postaviť nekalým praktikám na Slovensku.

Nie je žiadnym tajomstvom, že stav Slovenska nie je práve ideálny. Mnoho ľudí má s našou krajinou nekalé úmysly, práve preto by sme mali venovať viac pozornosti tým, ktorí nemajú problém postaviť sa, vzdorovať a požadovať len to najlepšie pre našu krajinu. Ocenenie Biela vrana už niekoľko rokov putuje do rúk tých, ktorí sa zaslúžili spoločensky prínosným a odvážnym občianskym činom.

V žiadnom prípade však nejde len o ocenených, na Slovensku totiž vznikla séria filmov Biele vrany a hrdinovia medzi nami. Sedem úderných filmov ti ukáže, že s rozkladom našej krajin to nie také beznádejné a že sú medzi nami ľudia, ktorých ľahostajnosť, nezáujem a korupcia nezastavili.

Na rozdiel od mlčiacej väčšiny zaujali postoj, a napriek nepriaznivým okolnostiam sa nevzdali. Niektorí Slováci, no predovšetkým zodpovedné osoby, nemajú problém prizerať sa ničeniu životného prostredia, rasizmu či xenofóbii a aj keď sa nejaké kroky dejú, väčšine je to jedno.

Séria je síce už takmer za nami, určite sa však priprav na posledný film, ktoré ti nesmú uniknúť.

Zdravie za milión, za ktorým stojí Lenka Moravčíková-Chovanec sa rozhorčuje nad stavom slovenského zdravotníctva. Ročne v našich nemocnicniach umierajú tisícky ľudí ročne. Ľudia na problémy upozorňujú, no aby sa niečo zmenilo, zvyčajne musia zasiahnuť protesty a obrovské mediálne pokrytie. Prečo u nás dostane človek za menej peňazí horšiu starostlivosť ako inde vo svete? Sleduj v pondelok, 25.6. o 21:20.

Ak si ostatné filmy nestihol vidieť, nájdeš ich v archíve Dvojky. Prispieť k zmene spoločnosti môžeš ráznym krokom aj ty. Podpor šírenie odvážnych filmov na školách na tomto odkaze.

Domov
Zdieľať
Diskusia