Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júna 2018, 12:59
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Jurassic World: Fallen Kingdom rozdelil amerických kritikov. Máme sa pripraviť na skvelé dobrodružstvo alebo sklamanie?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Pecka či nudná nastavovaná kaša? Tentokrát sú reakcie kritikov nejednotné.

Raz sme si prvé reakcie na Jurassic World: Fallen Kingdom už na Filmkulte preklepli. Išlo však o svetovú premiéru v Madride, kde sa zatiaľ vyjadrili len španielski kritici.

Podľa nich je snímka J. A. Bayonu výborným sequelom - zábavným, akčným aj strašidelným. Teraz tu však máme ohlasy aj zámorských kritikov. Čo teda na druhú časť dinosaurieho dobrodružstva hovoria oni?

Perri Nemiroff napísala, že je pomerne frustrovaná z toho, že séria stále viac a viac stavia do popredia CGI na úkor postáv či príbehu. „Avšak, ako zábava to funguje dobre,“ zakončila. „Vtipné je, že miesta, ktorých som sa najviac obávala, som si užila asi najviac.“

Jurassic World: Fallen Kingdom rozdelil amerických kritikov. Máme sa pripraviť na skvelé dobrodružstvo alebo sklamanie?
Zdroj: Universal Pictures

Haleigh Foutch prezradila, že očakávania nemala vysoké a zrejme sa to vyplatilo, keďže z filmu bola nadšená. Špeciálne pochválila prvú tretinu a Bayonovu réžiu.

David Ehrlich rozhodne nebol taký spokojný. Poznamenal, že snímka je nudná, frustrujúca, hlúpa a bez života. „Je v nej všetko, čo je zlé na moderných blockbusteroch. Prosím, zabite už tie dinosaury.“

Dodal však, že sa mu páči, že sa Bayona snažil nadviazať na svoj horor The Orphanage (teda, že natočil niečo ako "strašidelný dom s dinosaurami") a pochválil aj hercov, konkrétne Bryce Dallas Howard a Tobyho Jonesa.

Erik Davis zhrnul svoje dojmy takto: „Jurassic World: Fallen Kingdom má viac akcie a dinosaurov než jeho predchodca. Prvá polovica je absolútne strhujúca a strká do vrecka celý prvý diel. Tá druhá je viac napínavejšia a ambicióznejšia a stavia silné základy pre trojku.“

Jurassic World: Fallen Kingdom rozdelil amerických kritikov. Máme sa pripraviť na skvelé dobrodružstvo alebo sklamanie?
Zdroj: Universal Pictures

Kate Erbland sucho skonštatovala, že „Jurassic World: Fallen Kingdom ma vyčerpal a rozosmutnil. Radšej by som videla, ako tie dinosaury všetkých pozabíjajú. A bol by pokoj. Ani Germain Lussier nebol príliš nadšený. „Sú tu zaujímavé nápady, najmä na začiatku, ale nikam nevedú,“ zhodnotil. „Prvý diel sa mi páčil viac.“

Peter Sciretta súhlasí s tým, že prvá polovica je jednoznačne najlepšia a najzábavnejša. „Druhá je síce napínavejšia, ale menej zaujímavá.“ Doplnil však, že obsahuje niekoľko fajn emocionálnych momentov. „Nie som si však istý, či úplne akceptujem to, kam sa táto séria uberá, ale na tretí diel som zvedavý.

Kristian Harloff po projekcii otrávene poznamenal, že Fallen Kingdom je pravdepodobne posledný Jurassic World/Jurassic Park, ktorý videl.

Jurassic World: Fallen Kingdom rozdelil amerických kritikov. Máme sa pripraviť na skvelé dobrodružstvo alebo sklamanie?
Zdroj: Universal Pictures

Chris E. Hayner napísal, že snímka síce nie je dokonalá, ale je stále dosť zábavná. „Bavili ma nové postavy, dúfam, že s nami ešte pobudnú. Film zaujímavo rozvíja prvú časť a je to presne to, čo som od pokračovania chcel. Nemôžem sa dočkať, keď film uvidím znovu.“

Molly Freeman bola tiež spokojná. Fallen Kingdom je podľa nej zábavný, adekvátne dobrodružný trhák, ktorému nechýbajú ani hororové prvky. „Nemýľte sa však, v tomto filme sú hlavnými postavami dinosaury! dodala.

Reakcie sú teda skôr zmiešané. Jedna strana hovorí o skvelom sequeli, druhá o prílišnom CGI feste a celkovo slabšom pokračovaní. Na Rotten Tomatoes má snímka momentálne 63% a priemerný rating 6.3.

Zo 41 recenzií zdvíha palec hore 26. Metacritic zase hlási priemerných 52%. Takže uvidíme. Bayona zrejme dodal sequel, ktorý bude viac rozdeľovať. Názor si radšej spravíme sami. Fallen Kingdom do našich kín dorazí 21. júna (červen) 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia