Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júna 2018, 20:27
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Ukrajinec rozohnal útočiacich levov obyčajnou papučou. Kritici však poukazujú na týranie, ktorého známky zvieratá vykazujú

ZAUJÍMAVOSTI UKRAJINA
Uložiť Uložené

Chovateľ v zoologickej záhrade nemal so zvieratami žiadny problém.

Možno si ani netušil, že na ukrajinskom polostrove Krym existuje miesto, kde by si mohol zazrieť hromadu levov a na chvíľu sa preniesť do ďalekej Afriky. Tagan Safari Park umožňuje turistom nazrieť za oponu správania a životného štýlu divokých šeliem, lenže chovateľ Oleg Zubkov neberie do úvahy fakt, že pracuje so zvieratami, ktoré by teoreticky mohli kedykoľvek zaútočiť.

Ukrajinec rozohnal útočiacich levov obyčajnou papučou. Kritici však poukazujú na týranie, ktorého známky zvieratá vykazujú
Zdroj: Tagan Safari Park

Na internete sa objavilo na prvý pohľad zábavné video, kde Oleg iniciatívne vystupuje zo svojho malého safari vozidla a prichádza vyriešiť menší konflikt. Skupinu menších samíc ohrozujú viacerí samci, čo sa Olegovi nepáči, a tak po vystúpení adresuje levom veľké množstvo nahnevaných slov. Po chvíli si dokonca dáva dole šľapku či papuču a hádže ju medzi skupinu levov, ktorí sa predmetu okamžite zľaknú a odrazu je po konflikte.

Chovateľ konštatuje, že papuča je mimoriadne silná zbraň, ktorá dokáže divoké zvieratá veľmi rýchlo spacifikovať a celé video je skutočne celkom vtipné, avšak kritici okamžite začali poukazovať na konkrétne správanie levov. Papuča síce vzbudzuje autoritu, ale ľudia sa domnievajú, že levy v minulosti alebo aj súčasnosti zažívajú týranie a agresiu zo strany chovateľov, aby sa stali poslušnými a potlačili v sebe zvieracie inštinkty.

Domov
Zdieľať
Diskusia