Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júna 2018, 9:58
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Nevkusné a umelé bábiky pretvára na prirodzene krásne ženy. Odstraňovaním mejkapu dokáže ukrajinská umelkyňa narobiť divy

MÓDA UKRAJINA
Uložiť Uložené

Bábiky sa často predávajú s imidžom, ktorý má od vkusu ďaleko.

Na internete sa neustále vedú diskusie o pozitívnom vnímaní ľudského tela a skutočnej prirodzenej kráse, ale trh s detskými bábikami z veľkej časti stále nezareagoval. Namiesto prirodzenej tváre bez zbytočných očných tieňov či mejkapu sa deťom predávajú bábiky s všemožnými prípravkami, čo len najmladších členov našej spoločnosti podnecuje k tomu, aby potom prirodzenosť vnímali ako nezvyčajnú.

Nevkusné bábiky prestali baviť aj ukrajinskú umelkyňu Olgu Kamenetskaju, ktorá pred rokmi začala vo voľnom čase maľovať bábikám na tvár realistickejšie črty, čo sa postupom času zmenilo z koníčka na zamestnanie. Aj tie najbláznivejšie bábiky vie Olga premeniť na prirodzene vyzerajúce ženy, pričom na žiadnej z nich nezanecháva dokonale symetrické tvary a perfektné črty.

Jej cieľom je na každej bábiky poukázať na väčšie či menšie nedokonalosti, s ktorými sa stretávame deň čo deň, a práve perfektne ozdobené bábiky z tovární považuje za nudné a bez pomyselného života. Nebojí sa experimentovať ani s parochňami a viackrát už obyčajnú bábiku premaľovala za známu osobnosť, takže ak by si chcel vlastniť umelého Ragnara z Vikingov či Emmu Watson, pokojne umelkyni napíš, pretože svoje výtvory aj predáva prostredníctvom Etsy.

Domov
Zdieľať
Diskusia