Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. mája 2018, 10:30
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

BMW predstavuje bezdrôtovú nabíjaciu podložku pre elektromobily. Plné nabitie vozidla jej trvá približne 3,5 hodiny

TECH BMW
Uložiť Uložené

Nabíjací systém je malý, prenosný, interaktívny a pomerne rýchly.

Poslednú dobu sa bavorská automobilka BMW zameriava najmä na výrobu a vývoj elektromobilov. Reč je napríklad o pripravovanom modele BMW i4 či ďalších modeloch, ktoré by mali vyjsť do roku 2025, ako oznámil mníchovský gigant na marcovom prestížnom autosalóne v Ženeve.

Avšak značka aktuálne odhalila ďašiu technologickú inováciu v podobe bezdrôtovej nabíjacej stanice pre elektronické vozidlá. Nový systém nabíjania pozostáva z dvoch interaktívnych podložiek. Takzvaný "Ground Pad" je zariadenie, umiestnené na zemi a "CarPad" sa zas pripevňuje ku spodnej časti vozidla.

Bezdrôtová nabíjačka má výkon 3,2 kW, čo znamená, že plné nabitie elektromobilu zvládne za približne 3,5 hodiny. Systém taktiež prichádza so špeciálnym softvérom, umožňujúcim na displeji ukázať, ako všetko správne nastaviť. Bezdrôtová nabíjacia stanica BMW by mala byť dostupná v blízkej dobe.

Domov
Zdieľať
Diskusia