Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. mája 2018, 12:12
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Na hokejových majstrovstvách budú Slováci hrať v Košiciach, nie v Bratislave

ŠPORT BRATISLAVA KOŠICE SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Internetovým sporom je koniec.

Na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji 2011 hrali Slováci všetky svoje zápasy na bratislavskom štadióne Ondreja Nepelu. Košice boli vtedy prenechané iným, no teraz, keď sa rok 2019 a jeho majstrovstvá blížia, internet opäť ovládli diskusie o slovenských zápasoch. Mnoho ľudí z východnejších častí krajiny argumentovalo, že by sa mal dať priestor aj Košiciam, zatiaľ čo ľudia zo západu obhajovali Bratislavu.

Diskusie sú už však márne, Slovenská hokejová federácia totiž na sociálnej sieti oznámila, že sa zo slovenského mužstva budú tešiť práve Košice. Podľa rankingu sa mali Slováci nachádzať v bratislavskej B skupine, organizátorská výsada nám však umožnila výmenu s Nórmi a presun do košického Áćka.

Slováci v košickej A skupine narazia na Kanadu, USA, Fínsko, Nemecko, Dánsko, Francúzsko a Spojené kráľovstvo, zatiaľ čo v Bratislave zabojujú Rusi, Švédi, Česi, Švajčiari, Nóri, Lotyši, Rakúšania a Taliani. Rozhodnutie umiestniť národné mužstvo do Košíc má podľa Denníka N aj ekonomické dôvody.

Domov
Zdieľať
Diskusia