Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. mája 2018, 14:09
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Marián Hossa oficiálne oznamuje ukončenie profesionálnej hokejovej kariéry. Vracia sa žiť na Slovensko

ŠPORT CHICAGO BLACKHAWKS MARIÁN HOSSA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Zatiaľ síce nevieme, čo má pracovne Marián na Slovensku v pláne, no veríme, že by jeho návrat mohol slovenskému hokeju pomôcť.

Ešte pred začiatkom stále prebiehajúcej sezóny NHL sme sa dozvedeli smutnú správu o tom, že jeden z najlepších slovenských hokejistov histórie má vážne zdravotné problémy, ktoré mu dokonca nedovolili ďalej hrať. Marián Hossa bol nakoniec zaradený na zoznam zranených hráčov a čakalo sa, či sa s tým bude dať niečo v dlhšom časovom horizonte robiť. 

Keďže sa v priebehu posledných mesiacov nevynorili žiadne pozitívne správy o zlepšení stavu a práve naopak sme zaregistrovali informácie o tom, že Marián predáva svoj byt v Chicagu, bolo nám skoro jasné, ako to dopadne. Dnes starší z bratov Hossovcov oficiálne ukončuje svoju kariéru a oznamuje, že sa vracia žiť späť na Slovensko.

Marián Hossa oficiálne oznamuje ukončenie profesionálnej hokejovej kariéry. Vracia sa žiť na Slovensko

Kompletne celé vyjadrenie Mariána Hossu pre slovenské médiá:

,,Hokej už hrať nebudem. Mám síce s Chicagom platný kontrakt na ďalšie tri roky, ale zdravie mám len jedno a to mi návrat neumožňuje. Vedenie NHL ma pred začiatkom sezóny poslalo na kliniku v Minneapolise za špecialistom, ktorý potvrdil, že je vylúčené, aby som hral ďalej pri užívaní týchto liekov. Zdravie mám len jedno a nechcem sa vrátiť do takéto stavu, v akom som bol v posledných sezónach.

Uvidíme, ako sa to celé v klube urobí. Možno môj kontrakt niekde vymenia do iného klubu, to teraz ešte neviem povedať. Alebo ostanem na listine zranených hráčov. Dcérka ide ďalší školský rok do školy, tak sme museli spraviť rozhodnutie. Budeme žiť na Slovensku."

Zatiaľ síce nevieme, čo má pracovne Marián na Slovensku v pláne, no veríme, že by jeho návrat mohol slovenskému hokeju pomôcť. Či sa však rozhodne venovať mu, je len na jeho uvážení. Nás by zaujímalo, ktorý z Mariánovych hokejových momentov je pre teba najpamätnejší, čo nám môžeš dať pokojne vedieť do komentárov. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia