Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. mája 2018, 17:42
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Vy ste chudera! Slovenská polícia vynadala komentujúcej na Facebooku a ukázala, ako sa proti extrémizmu na internete bojovať nemá

ZAUJÍMAVOSTI FACEBOOK
Uložiť Uložené

Stránka slovenskej polície na Facebooku občas neodhadne situáciu.

Slovenská polícia prevádzkuje na sociálnej sieti Facebook už viac ako rok svoju fanúšikovskú stránku. Niet pochýb o tom, že sa na nej často objavujú veľmi užitočné a zaujímavé informácie, ale administrátori stránky majú už dlhší čas očividný problém s úctou a slušnosťou. Aj keď im rozhodne nezávidíme úlohu kontrolovať diskusie a zbavovať ich komentárov porušujúcich pravidlá, z času na čas prekročia pomyselnú čiaru vhodnosti a dnes to urobili opäť.

Ráno na sociálnu sieť naša polícia pridala príspevok o tom, že Národná jednotka boja proti terorizmu a extrémizmu NAKA uskutočnila viacero razií a zadržala zopár osôb. Aj keď boj proti extrémizmu samozrejme schvaľujeme, pretože v modernej spoločnosti nemá čo hľadať, aj proti nemu musíme bojovať slušnosťou a úctou. Administrátorovi stránky sa to očividne vymklo z rúk. Nadpis príspevku znel „Fašistická lúza nepatrí na náš Facebook“, čo niekoľko ľudí vyprovokovalo a začali extrémistické prejavy v komentároch obhajovať.

Pri jednom z komentárov o tom, ako sa majú zlé veci udiať rodinám policajtov, ktorí razie vykonávali, administrátor žene napísal, že je chudera a začal sa jej vyhrážať. Vraj si zistili jej meno aj mená jej rodinných príslušníkov a onedlho má čakať návštevu. Za nenávistné prejavy kdekoľvek treba ľudí upozorňovať a trestať, ale podobné prejavy nemajú zo strany oficiálneho účtu našej polície čo hľadať.

 

Príspevok, na ktorý policajti reagovali

Vy ste chudera! Slovenská polícia vynadala komentujúcej na Facebooku a ukázala, ako sa proti extrémizmu na internete bojovať nemá
Zdroj: Polícia SR/Facebook
Domov
Zdieľať
Diskusia